Erol KARA

MESİRE ALANLARI AZİZ ŞEHRE RENK KATTI

Erol KARA

Kurumları dizayn etme hastalığı’ ndan kurtulmalıyız. Şehirde güzel projeler yapılıyorsa hakkı teslim etmeliyiz. Siyasetçinin de bürokratın da yakasından düşmeliyiz.

Bakınız Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan Fethi Sekin Mesire alanı ve Cip mesire alanı bu özel şehrin güzelliğine aroma kattı. Belediye nin hizmetleri eksik veya fazla olabilir. Kul hata yapar fanidir lakin iyi olanlara da alkış tutmalıyız.

Söz açılmışken iki yıldan beri üzerinde çalışılan mesire alanları şehir insanına nefes aldırıp büyük şehir kasvetine büründürdü bu güzel şehri.

Şimdi artık kitaba bakma zamanıdır diye düşünüyorum.

Senede üç ayda olsa şehir insanı için nefes alabilecek yerlerin yapılması çok anlamlı.

Çatışma dönemleri yaşanabilir. Birinin kahramanı ötekinin haini olabilir ama, hakkı teslim etmek gerekirse şehirde güzel projeler, güzel eserler ortaya çıktı.

Elazığ Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz’ı hesap görülmeden günahkâr ilan etmemek lazım.

Göz kırpmadan “bir şey yapmadı” diyip gömmemek lazım.

Çünkü şehir de alışkanlık haline gelmiş, İnsanlara çok çabuk “kulp” takılıyor!..

Büyük bir hızla “alaşağı” ediliyor!.. savunma almadan mahkumiyet veriliyor.

 

Herkes her konuyu, bizim gibi görmek zorunda mıdır?..

Herkes her şeyi, bizim gibi yaşamak durumunda mıdır?..

Herkes bizim fikrimizde, bizim görüşümüzde, bizim inancımızda olmak mecburiyetinde mi ?

Öyle ise,

Hakkı teslim etmek lazım.

Şehirde güzel şeyler oluyor her anlamda. Şahıslara münhasır bir takım eylemler günahlar o şahsı bağladığı gibi onun inançları ve ahlaki yapısıyla ilintilidir.

Ülkemiz çok hassas bir dönemden geçerken, kurumlar üzerinde kuşku yaratmak bence zamanlama olarak yanlıştır ve bu mücadelemize engel teşkil eder.

Şimdi siz terörle mücadelenin Belediye ile ne alakası var derseniz.  O zaman şerefiyle mücadele edenlere siz tezek atamazsınız derim.

Gözaltı baloncuklarımızı başka hayallerle doldurmadan yapılanları takdir edelim, proje sunalım ki, eleştiri hakkımız saklı kalsın.

Halka sırtını dönen proje yapmayanları gelin beraber eleştirelim, hain yöneticilere STK temsilcilerine fırsat vermeyelim. Ama hizmet etmek için çaba gösterenleri de alkışlayalım ki, kazanımlarımız daha çok artsın.

Bazı kibirli çiğ yeni yetmeler ya savaşın ne olduğunu bilememekte, ya tarih okumamış veya kendinden büyük biriyle sohbet etmemiş kelamlar ediyor bu da şehri yönetenlerin hızını kesiyor vesselam.

Özet olarak Belediye başkanını ve ekibini kutluyorum. Bu aziz şehir daha güzel projeleri hak ediyor.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları