Erol KARA

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARI DEĞİL, KÖPEKLERİN PARÇALADIĞI YAŞLI KADINI KONUŞALIM

Erol KARA

Esentepe Mahallesi'nde sokak köpeklerinin yaşlı bir kadını parçalaması toplumsal sorunların ne kadar ciddi boyutta olduğunu bizlere gösterdi.

Bu konuyu bir deyim olarak değerlendirirsek, yanlış olur.

Ama bir köpeğin bir insanı parçaladığı üzerinden gidersek, hem toplumsal hem de devletin işleyişi anlamında büyük bir sıkıntının olduğunu bariz bir şekilde anlarız.

Eksikler olabilir ama, Belediyelerin işini iyi yapma gibi bir mükellefiyeti vardır. 

Eğer yaşlı bir kadın şehir merkezinde köpekler tarafından parçalanıyorsa, bunu düşünmemiz gerekir.

Bakınız herkesi kendime benzetmek gibi bir niyetim asla yok.

Ama birilerinin herkesi kendine benzetme gibi bir niyeti varsa aynaya iyi bakması lazım.

Toplum olarak şehir merkezinde köpekler tarafından parçalanan yaşlı kadının mevzusunu masaya yatırmamız gerekirken, bir önceki belediye başkanının yaptığı köprülü kavşakları konuşarak gündem değiştiriyoruz.

Sayın Mücahit Yanılmaz’ın yaptırdığı alt ve üst geçidin yıkılıp yıkılmaması halk oylamasına sunulurken, Şahin Şerifoğulları'nın Yanılmaz ile kardeşlik hukuku, aynı partinin mensubu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, Şahin Şerifoğulları daha ihtiyatlı davranması gerektiğine inanıyorum.

Geçmişte yapılan güzel şeyler zamanında alkışlanırken, şimdi, kardeşlik hukukuna zarar veren söylemlerde bulunulmasına asla izin verilmemelidir.

Kelimeler taş, ağızlar sapan olduğunda sakin olmak şarttı, genç ve kabiliyetli Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'na  düşer.

Birbirimizi kırmak yerine Allah rızası için doğruyu bulmak adına ayrıştıran ve provoke eden sözlerden kaçıp, Birbirimize sevmek ve güvenmek zorunda olduğumuz zor bir süreçte, sakin olmak şartı şehrin siyasetçilerine ve kanat önderlerine de düşer.

Kendimizi tamir edip erdemliliği daha fazla ön plana çıkararak, eksikler üzerinden geçmişte yapılanlara tahammül ederek yaşamayı sürdürebiliriz.

Şimdi; Hamza Yanılmaz köprülü kavşağı için yapılan halk oylaması ve söz konusu yerin yeniden yıkılması gibi söylemler çok erken söylemler değil mi?

Unutmamak gerekir ki,

Hakk’ın hatırı halkın hatırından her zaman âlidir!

Peygamberimiz buyurdu ki: İman sâhibi, her hataya düşebilir.

Fakat hainlik yapamaz.

“Tekasür” suresi hatırlanarak,  “Allah bizi bu hizmetlere vesile kıldı” denilmesi gerekir.

Bakınız, benim için Sayın Mücahit Yanılmaz’ da Şahin Şerifoğulları da ümmetin lideri Recep Tayip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıdır, talebeleridir ve ikisi de kıymetlidir.

Lakin birinin yaptığını diğeri şikayet var diyerek bozmaya kalkarsa,  söylemler ve tartışmalar eğer yapılan veya yapılmayan üzerine kurulursa, zalimlere kapı aralamış oluruz.

Bakınız; kadim bir şehirde yaşıyoruz.

Bin Yıllık medeniyetin temsilcileriyiz. Allah şükür bu şehirde yaşıyor bu şehirde kazanıyoruz.

Bu memleket şehrül emin olarak Şahin Şerifoğulları'nı seçti ve hizmet bekliyor.

Sözlerini duyunca adam zannedersin yaşadıklarına bakarsan bunlarla biz yol alamayız dediğimiz birçok insanla karşılaşıyoruz.

Birilerinin alkışını alacağız diye düşmanınızı dost edinmeye kalkarsanız,  dostlarınızı uzaklaştırırsınız düşmanlarınız dost olmaz dostlarınız da size gücenirler.

Onun için Sevgili Belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları'nın  Beraber yürüyüp beraber ıslandıklarına hassaten dikkat etmesi vefa bahri vefa olan Resullullahın sünnetidir.

Şehir yeni Belediye başkanından çok şey bekliyor.

Hassaten genç ve taze bir beyin.

Beyefendiliğiyle, konuşmasıyla bizim tanıdığımız kırk yıllık siyasetçilere taş çıkarırcasına hitabeti dinleyenleri etkiliyor.

Kaygılar üzerinden veya şikayetler üzerinden hemen hareket geçmek yerine suyu getirenle testiye kıranı ayırt edip, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayip Erdoğan’ın gönül belediyeciliği dediği üslupla başlayıp herkesin gönlü alıp elzem olan sorunlara el atmalıdır.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları