Erol KARA

KONSOLOS KÖPEĞİ'NİN YALANI ORTAYA ÇIKTI

Erol KARA

Türkiye’nin hukuken sorumlu olmadığı Cemal Kaşıkçı Cinayetini Suudi Arabistan yaklaşık 18 gün sonra itiraf ederken, açıklamalar pek yeterli bulunmadı.

Benim Demokrasi ve insan haklarına karşı bir cinayet olarak değerlendirdiğim Cemal Kaşıkçı cinayeti, Suudların itirafı ile iki ülke arasına açmaya çalışanların çabalarını da boşa çıkardı.

Şimdilik cinayeti planlayan Veliaht Prens Selman olduğu iddia ediliyor ama, bu soruşturma ona uzanır mı? Bilinmez . Prensle zanlıların aynı tutulmayacağı aşikar.  Lakin uluslararası baskılar devam ederse, Prens Selman daha iktidara gelmeden olayın politik yönü tamamlanmış olur.

Bana göre Müslümanların en kutsal topraklarından biri olan Suudi Arabistan artık, ”Haydut Devlet” imajını çoktan aldı bile.

İtiraflar ard, arda gelirken Ceset  nerede? sorusu hep akla geliyor.

Evet Dünya gündemini meşgul eden cinayet olayında Türkiye çok dikkatli bir diplomatik süreç yönetti.

Dikkat ederseniz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Kral ile görüştük den sonra Suudlar açıklama yapma gereği duydu.

Bu neyin göstergesi ; sanırım Erdoğan elimizdeki kanıtları açıklarsak siz bitersiniz. Sizden açıklama bekliyoruz cümlesi ile Suudların harekete geçip cinayeti kendi topraklarında işlediklerini açıklamak zorunda kaldıklarını tahmin ediyoruz.

Bakınız konsolos köpeği olayın ilk gününden itibaren hep yalan söyledi kaçtı gitti ama, bu itiraf dengeleri ciddi ciddi değiştirecek gibi. 

Konsolos niye yalan söyledi?

Eğer tek kelime ağzından kaçıracak olursa Prens Selman’nın sonu olur düşüncesi ile

saçma sapan hareketleriyle midde bulandırmıştı, ama Konsolos köpeğinin yalanı ortaya çıktı.

Şimdi akla gelen ilk soru, Katil ABD kendi menfaati için olayı kapatır mı? Ancak uluslararası baskı devam ederse,- ABD de bu işin üstesinden gelemez düşüncesini taşıyorum.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın neden öldürüldüğüne gelince kanaatimce bu işin içinde yine katil ABD ve İsrail var. Trump un 3 hafta önce açıklamasında Suudlara yönelik olarak, “Biz olmazsak siz orada bir gün kalamazsınız” sözüne atfen muhalif olarak bilinen bir Gazetecinin ölümüne tezgâhlayarak sonra Suud rejimini artan baskılardan kurtarma girişimlerini başarıyla tamamlayarak, ”Bak yine sizi ben kurtardım. Bu kez Bilmem kaç Milyar dolar vereceksin.” diyerek şantaj yapacak.

İddiaya göre ABD yaklaşık 232 Milyar dolarlık silah anlaşması yapacak 2019 Şubat ayında bundan ne anlaşılır?

Bu yazdıklarım ne kadar uluslararası Hukuk’a yansır bilinmez ama, katil ABD tarihi boyunca hep bu tür cinayetlerin aktörü olup daha sonra bozulan ekonomisine şantajla para aktarmıştır.

Suudi Arabistan için ABD vazgeçilmezdir lakin, Türkiye’nin zekası ile alay etmeye çalışanlar cezalarını buldu. PKK’nın uzantısı olan PYD’ye Suriye ve Irak ‘da destek mallı destek veren Müslüman öldüren Suudi Arabistan cezasını buldu.

Özet olarak Türkiye kurulan tuzağa düşmedi. Kimin nasıl tuzak kurduğunu anladı. Kaşıkçı cinayetinin ABD operasyonu olduğunu başından beri biliyordu oyunu bozdu ve yüzlerine çarptı.

Sonuç olarak uluslararası baskı devam ederse Müslüman öldüren Suud rejmi yerle bir olur. Yani öldürülen Müslümanların ahı çıkmış olur. Umarım Ortadoğu coğrafyasında öldürülenlerin karşısında sesi çıkmayan Suudların sonu ve akıbeti berbat olur.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları