Erol KARA

KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR

Erol KARA

31 Mart seçimlerine az bir süre kala,  siyasi gündemin ülke insanını bunalttığını şahitlik ediyoruz. Lakin, Futbol ile insanımızın stres atıp deşarj olduğu, Elazığın yöresel tabiriyle meşin yuvarlak ile  gındırlanıp rahatlamaya çalıştığı bu günlerde komşu ilimiz Malatya Futbol stadının Elazığspor’a kullandırılmaması kız alıp kız veren örf adet ve geleneklere ortaklık eden kardeş iki il arasındaki muhabbete ciddi anlamda zarar verdi.

Öyle ki Elazığ da Malatyalı, Malatya da Elazığlı, o kadar çok memur, öğrenci, esnaf ve yerleşik hayata geçmiş, o kadar çok insanımız var ki artık iki il bir olmuş, can olmuş gardaş olmuş.

Ben şunu merak ediyorum ; mağdur durumda ve imkansızlıklar içinde  yaşam mücadelesi veren Elazığsporun Malatya stadında 90 dakikalık bir spor faaliyetinin Malatya stadına ve o ilin güzel insanlarına nasıl bir zararı dokunabilir ?

Tabi, Elazığspor kafilesi Şanlıurfa,  Sivas arası maç oynamak için mekik dokurken Siyasilerimiz nerede?

Madem bu stad yıkılacaktı, neden alternatif düşünülmeden stadın yıkılmasına izin verildi soruları akla gelmiyor değil.

24 Haziran Genel Seçimlerde Eski Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın 2018 yılında Elazığımızı yapmış olduğu seçim ziyaretlerinde “ELAZIĞSPOR’UN SAHİBİ BENİM”, Elazığ  Cumhur ittifakına her zaman sahip çıkan bir ildir demesinin üstünden hemen hemen 1 yıl geçti ancak ne hikmetse, biz yeni bir Şehir Stadı bekleyip stadın isminide Fethi Sekin bırakma hayalleri kurarken, Şam’a pirince giderken eldeki pirinçten olan derviş misali eski stadında yıkımı ile tamamen ortada kalan bir Elazığspor ve taraftarıyla karşı karşıya kaldık.

Yerel seçimin yaklaştığı bu günlerde kısacası geçici vaatlerle gelen siyasetçilerimizden Elazığspor Kulübü ve taraftarının bir beklentisi kalmadı. O yüzden   Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM ve Malatya Valisi Sayın Aydın BARUŞ’un bu işi tatlıya bağlamak için bu işe öncülük etmeleri gerektiğine inanıyorum.

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantılarında Başkanlık eden Sayın Valilerimizin bu konuyu tekrar masaya yatırıp “SPOR KAYNAŞTIRIR, AYRIŞTIRMAZ.” temasıyla hareket ederek iyi düşünmeleri ve yakın zamanda yapılacak olan ilk Elazığspor maçının Malatya Stadyumunda iki ilin Mülki Amirlerinin öncülüğünde ve Malatya ve Elazığspor taraftarlarının desteği ve katılımıyla oynanması gerektiğini düşünüyorum.

 “Komşu komşunun külüne muhtaçtır” sözünü unutmamak lazım. Bugün duygusal reflekslerle hareket edenler yarın başını önüne eğip mahcup olabilir.

Kaldı ki, Elâzığ ile Malatya arasında sportif faaliyetlerden dolayı geçmişte yaşanmış hadiseler bir iki bilgi yoksunu şahıslar yüzünden yıpranmamalı. Eğer spor kardeşlik ise, 90 Dakika lık bir zevk için husumet yaratmak neye yarar.

Selam ve dua ile…

 

Yazarın Diğer Yazıları