Erol KARA

KENDİ ÇIKARIMIZI CİHAD ZANNEDİYORUZ

Erol KARA

Elazığ ‘da seçim maratonu başlamak üzere. Bir iki parti hariç diğerleri adaylarını belirlerken, siyasetin vekâlet müessesi olduğunu bir daha hatırlatmak isteriz.

Birkaç gün önce evini idare etmekten aciz, bir sürü adam il ve ilçe Belediye başkanı olmak için müracaatlarını yapıp bulunduğu il ve ilçenin idaresine talipti.

İl ve ilçelerden aday, adayı öyle insanlar vardı ki, evlere şenlik…!

Yaşadığımız şehir bizim evimizdir anlayışından yolla çıkarsak, evimizin anahtarını kendilerine emanet edemeyeceğimiz insanlara, biz neden vekâlet verelim? Sorusunu iyi düşünelim.

Ayrıca, ismi açıklanan bazı adayların daha şimdiden zafer sarhoş olduğunu da belirtmek isterim.

Lakin öyle yağma yokk.

Bu seçim bence 24 Haziran seçimlerinden daha önemli.

Oy kullanacak vatandaşlarımızın trollere, Meddahlık yapanlara, dedikodu yapanlara, gıybet edenlere aldırış etmeden şeytansız tercih etmeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Bakınız lafım ortaya.

Kim nasıl alınırsa alınsın. Biz şehirde kimin nasıl bir kumaşa sahip olduğunu çok iyi biliriz.

Önce kendini parçalayıp sonra şehrin belediye başkanına yamanmayı başaramayanların sonradan ettiği galiz küfürleri çok iyi bilenlerdeniz.

Onun için herkesin oyu kutsaldır, namusudur anlayışından yolla çıkarak, mazlumdan yana zalime karşı, zalim babam da olsa İşi ehline vereceğiz demesi gerekir.

Bu kadar sivil toplum örgütünün olduğu bir şehirde bu kadar etkisizliğin sebebi iktidar partisinin yöneticilerinin liyakatsizliği mi? yoksa, seçtiğimiz kişileri iyi tespit edemememizden mi? kaynaklanıyor siz düşünün.

Yaratan siz nasılsanız, sizi idare edenlerde öyledir buyuruyor. Aday gösteren aynı, aday aynı, sevenin büyük kısmı aynı. Mazlum ve mağdur millete Allah'ın hükümleri ile hükmedilmesi ve yardım etmesini nasip etsin.

Çünkü, Allah’ın elinden ekmek kapmaya çalışan İçimizde beyin yoksunu çok. Tek derdimiz çıkarımız küçük hesaplar o da ruhumuza işlemiş. Kendi çıkarlarımızı elde etmeyi cihat zannediyoruz. Bu olmamalı, Dinle kandıran çoktur günümüzde, akıllı arayıp bulmalı doğruyu, imtihan budur.

Özetle yaklaşan Belediye seçimi şehirde yaşayanlar için çok önemli.

Bakınız bir okuyucudan gelen mektubu aynen yayınlıyorum.

Gazeteci kardeşim:

Gerçek AK partililer bu işe yıllarca gönül verip kahrını çekip çilesini çekenler listede bile yok. Hiç ilgisi olmayanlar, hiç oy bile vermeyenler, hatta bazı hakaret ve küfür edenler liste başı. Birleri iki kavganın arasından çıkarak aday yapılıyor.

Hakkımızı helal etmiyoruz.

Rab’ımın hesabını soracağına inanıyor ona havale ediyoruz. Ülke genelinde açıklanan bu kadro 15 Temmuzda olduğu gibi memleketi ancak felakete götürür. Biran önce bu hatadan vaz geçilmeli. Bunların hangisi 15 Temmuz gecesi dışardaydı hepsi samanlıklarda tünellerde Fetö’nün zaferini bekleyip kutlamaya hazırlanıyordu. ama şükür ki rabbim müsaade etmedi.

Ak Parti cenahından gelen sitem bu.

MHP ‘den sitem dolu e mail de ise;  adayın şimdiden zafer kutlaması yaptığı lakin parti içinde ki dedikodunun sandığa yansıyıp, MHP’nin sandığı Ak partiye teslim edeceği yönünde.

Evet şimdilik seçilmesi düşünülen iki parti için gelen sitem dolu haberler bunlar.

Peki kime oy vereceğiz diye soranlara “ dürüst, yetkili, cesur; dahası yetkisini sizden alan ve size hesap veren kişilere oy verin.” diyorum.

Daha ne diyeyim.

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları