Erol KARA

İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ SİNAYA MAHKUM EDECEK

Erol KARA

İsrail Arap baharı ve Suriye savaşından sonra Kudüs’ün Başkent olmasını ve sinsi projelerini hayatta geçirmek için, katil ABD ile birlikte hareket ediyor.

 

ABD, Kudüs ü başkent ilan ederek, Doğu Kudüs ve Batı Şeria da ki sürecin devam etmesini, Batı Şeria da ki Arapları da Sina yarım adasına çekerek, ve Gazze ile birleştirerek burada bir Filistin devletine doğru gidileceğinin sinyallerini veriyor.

Bana göre, Sina yarım adasında DAEŞ faaliyetlerinin artması da bu yönde yorumlanabilir.  Nasıl Suriye de DAEŞ bir temizlik operasyonu yapıp bölgeyi insansızlaştırıp, sonra bazı yapıları yerleştirdiyse, şimdi aynı oyun Sina da yapılacak.

 

Yani Sina ya Filistin devletini toplayıp burada Filistin devleti yarattık oyununa doğru gidiyoruz.

BM Güvenlik konseyi 1980 yıllında İsrail’in Doğu Kudüs’ü Başkent ilan etmesini geçersiz saymasına rağmen, bu konu yeniden ısıtılıp önümüze getirildi.

 

ABD de en güçlü lobilerden biri Yahudi ve İsrail lobisidir. Trump içeride sıkışınca Bu lobinin daha fazla desteğini alabilmek için böyle bir tarihi karara doğru yöneldiğini görüyoruz.

Yaklaşık 25 yıl önce Büyükelçiliğin Kudüs’e taşınma kararı alınmış, ama her 6 Ayda bir Mevcut başkanın ertelediği bir kararı aslında Trumb onaylamıştır. ABD Kudüs e Büyükelçiliği taşıyarak. Yahudi lobisinin daha fazla güç ve desteğini almak istiyor.

Evet Trump dağınık birisi ama zeki olduğunu da kabul etmek lazım. Kendi yerine sağlamlaştırmak için böyle bir adımı attığını görüyoruz.

Bakınız, ABD nin birde  İran karşıtlığı üzerinden Suudi Arabistan la İsrail arasında bir müttefiklik ittifakı üzerinde de çalışmalar yaptığını görüyoruz. Suudi Arabistan’ı sıkıştırarak, Yemen’i sıkıştırarak Suudi Arabistan’ı İsrail’e doğru ittiğini görmekteyiz.

Yani bulunduğumuz çağdan daha karanlık çağa bizi götürmek için çaba gösteriliyor. Katil ABD nin Başkanı Trump seçilir seçilmez Netenyahu bir açıklama yaparak bu seçimi dört gözle bekliyorduk demişti. Trump’un Kudüs e büyükelçiliği taşıyacağım açıklamasından sonra neden dört gözle bekledikleri dünya anlamış oldu.  

Evet BM Güvenlik konseyi 1980 yıllında İsrail’in Doğu Kudüs’ü Başkent ilan etmesini geçersiz saymıştı. Ama Dünyanın jandarması olarak kendisini gören ABD, hiçbir ülkenin EVET dememesine rağmen bu kararı tek başına alarak  uluslararası hukuku çiğnemiştir.

Yani bu kararı çok büyük bir felaketin habercisi gibi görmek lazım. Trump ‘ın insanlığın ortak mirasına bomba koyduğunu söyleyebiliriz.  Üç semavi dinin ortak yeri olan Kudüs ü asla işgal edemeyeceksiniz desek de, atı alan çoktan Üsküdar’ı geçti.  Katil Trump uluslararası hukuku çiğnemesine rağmen Yahudi Lobisinin güçle desteğini yanına alarak felakettin habercisi oldu. Şimdi sıra BM ‘de. BM eğer kararı tanımaz ise, Trump Yahudi lobisine ”Ben üzerime düşeni yaptım. BM yi etkileyin“ diyerek Yahudileri BM ye yönlendirecek.

Lakin İsrail de Sina da Filistinlileri toplayıp burada Filistin devleti yarattık diyerek bir avuç toprağa Filistinlileri mahkum edecek.

 

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları