Erol KARA

HERKES AK PARTİ'DE BEKLENEN REVİZYONU KONUŞUYOR

Erol KARA

Herkes Ak Parti’nin geleceğini konuşuyor.

Belli ki, Erdoğan’ın partisinde çok önemli gelişmeler olacak.

Lakin Erdoğan gerçekleri görür, halkın beklentisine cevap verirse, yine ön plana çıkar, aksi takdirde ipler başkasının eline geçebilir.

Aslında siyaseti kendi matematiği içinde çözmeye çalıştığımızda, Ak Parti’nin kayıpları giderek artıyor. Ancak bu kayıplar Erdoğan hamle yaparsa düzelir lakin yanlış yönlendirmelerle her zamanki gibi yine “fark edemedik”  olacak.  

CHP de ise Mansur Yavaş da, Ekrem İmamoğlu da artık ciddi bir sorun. Bana göre artık, İkisi de genel başkanlık için yarışacak Kemal Kılıçdaroğlu diye bir isim kalmayacak.

Ekrem İmamoğlu gibi birinin Belediye başkanı olması CHP’nin gelecekte başının fena halde ağrıyacağının işareti bence.

Niye mi?

Ekrem İmamoğlu’nun Belediye başkanlığı devam ederse, CHPli birçok ismi geride bırakarak, Genel başkanlık için zemin hazırlayacak ve o zaman kıyametler kopacak.

Haa, CHP içindeki şahinler Suni bir Genel başkanı hazmeder mi? onu da yaşayarak göreceğiz.

Şimdi İstanbullular, CHP ye oy vererek, intikam aldıklarını zannediyorlar ama göreceksiniz bin pişman oyacaklar.

Unutmamak lazım ki, Allah cahil ve zalim topluma yardım etmeyecek.

Yazımın başında da belirttiğim gibi herkes Ak partinin geleceğini konuşuyor.

Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan parti içinde ve kabinede revizyona gitmezse hele, hele damadını kabineden çekmezse, ismi FETÖ ile anılan birkaç bakanı devre dışı bırakmazsa, Sayın Cumhurbaşkanı birkaç partinin ortaya çıkmasına vesile olacak yeni kahramanlar yaratacaktır.

Ezcümle, Erdoğan gerçekleri görüp duygusal reflekslerle hareket etmezse, daha çok güçlenecektir. Aksi halde hüsran…

Bakınız Ak Partiye en çok kabinede ki Bakanlardan ve damadı Berat Albayrak’dan tepki var. Yani değiştirmezsen değiştirirler mesajını aziz millet vermeye başladı.

Ama dikkate alınır mı?

Bekleyip göreceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanı bunu dikkate alırsa dediğim gibi gerilen toplumun gazını almış olur, aksi halde Ak parti de diğer partiler gibi Türk siyasi tarihine gömülüp gidecektir.

Ak parti niye böyle oldu?

2002’de olduğu gibi istişare ve Şur ’a yok. Kişilerin hayat memat meselesi var. Yanlış tespitler var, adam kayırmalar olduğu için böyle oldu.

Evet;  Ak Parti ve MHP bu ülkenin çimentosudur, demiridir.

Eğer iki parti de de doğru hesaplamalar yapılmazsa, her iki partiyi de batı dilli ile tanımlamak zorunda kalacağız artık.

Sonuç olarak Cumhurbaşkanı üst üste toplantılar yaparak, Belediye başkanlarına ve Milletvekillerine çeşitli mesajlar veriyor vermesine de, kendisi aziz milletten aldığı mesajı iyi anladı mı?

Bilmiyorum.

Bilinen tek gerçek var ki, önce bakanlar sonra Milletvekilleri, Belediye başkanları ve il Başkanları ve atadıkları bürokratları yeniden geçirmesi gerekir.

Eğer bahsini ettiklerim hakkında Sayın Erdoğan hükmü kesmezse, inanın zor günler hem Ak Partiyi, hem de ülkeyi bekliyor.

Çünkü, Dünya Ak Parti’nin çöküşünü bekliyor.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları