Erol KARA

HDP'NİN PKK İLE AŞKI BİTMİYOR

Erol KARA

Ulus Devlet mi yoksa hukuk devleti mi istiyoruz önce ona karar vermelisiniz.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanları, içişleri bakanının talimatı ile görevlerinden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atandı.

Bahse konu üç belediye başkanı önce idari konulardan dolayı görevlerinden alındı sonrada hukuki karar alınarak görevlerine son verilmiş olacak.

Şimdi yanlışa bakar mısınız?

İçişleri bakanlığı görevdin alıyor seçilmiş bir belediye başkanını.

Neden hukuki karar çıkarılarak görevden alınmıyor?

Neden bir savcılık kararı ile alınmıyor?

Şimdi ben yaptım oldu demeye gelmiyor mu? Bu hareket.

Eğer savcılık kararı ile HDP’li başkanlar görevlerinden uzaklaştırılmış olsaydı, hukuki dayanaklarla alınmış olsaydı, Ak Parti hükümeti bu kadar tepki alır mıydı?

HDP’nin taklidini yapan CHP’nin ağzına sakız olumuydu. Avrupa’nın hedefi haline gelir miydi.

Evet, HDP’li Belediyeler PKK’nın karargahı durumunda bunu kimse inkar edemez. hukuki gerekçelerle alınmış olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

Sayın Cumhurbaşkanı 31 Mart öncesi PKK’nın değirmenine su taşıyanları af etmeyiz demişti.

HDP’li Belediyeleri Eş başkanların yönettiğini bunun da Kandilin talimatı ile yapıldığını aylar önce Sayın Cumhurbaşkanı söylemiş ve ikazlarda bulunmuştu.

Şimdi PKK’nın yan odası olan HDP aynı konuda ısrarını sürdürünce “Devlet AF etmez” mantığı ortayı çıktı ve AF edilmedi.

PKK ile arasına mesafe koymayan HDP Türkiye partisi olamadığı gibi Kandilden aldığı talimatla eş başkanlık adı altında kandilden gelen talimatları uygulamaya başlayınca Kürt halkının verdiği oylarla beraber tepetaklak olmaya başladı.

Özetle PKK’nın HDP ile olan ilişkisi 31 Mart sonrası tekrar ortaya çıkınca, içişleri bakanlığı da Anayasadan kaynaklanan hakkını kullanarak hukuku değil de idare sebeplerden dolayı görevden uzaklaştırmaları yaptı.

Milletin iradesi ile seçilen üç Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması tartışma konusu yaratırken, bu ülkede Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık yapmış iki siyasetçinin HDP’nin yanında olması da ayrıca düşündürücü.

Bakınız Abdullah Gül ve Davutoğlu’nun saflarının belli olduğunu zaten biliyorduk. Teröre ve teröriste mesafe koymayan HDP ve PKK’yı bu kadar haklı çıkarmak da  bir hayli düşündürücü geliyor bana.

CHP ile HDP kesişmiştir safları belli.

Sana ne oluyor Abdullah Gül.

Sana ne oluyor Ahmet Davutoğlu.

Ülkemiz bireysel kuşatma altında iken, başta CHP sonrada Abdullah Gül ve Davutoğlu’nun bu konuda daha ortadan gitmesi gerekmez miydi?

Bence HDP’li belediyelerin görevden alınmasıyla ilgili sert açıklamalar yapanlar “Toprağı vatan saymayanların” tıynetini gösteriyor.

Tamam, idari olarak grevlerinden alınması hata ama hukuki sürecin arkasından geleceğini bilenler ateş çemberinde olduğumuzu sanırım unutuyor.

Sınır ötesi harekat Doğu Akdeniz deki gelişmeler derken Türkiye yeniden bir ateş çemberinin içinde.

Allah cc. Yöneticilerin ferasetini artırsın. Güç ve kudretini artırsın. Çünkü her geçen gün ülkemiz sıkıntılı bir sürece giriyor.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları