Erol KARA

HAMAMIN NAMUSUNU HADİ KURTAR KILIÇDAROĞLU

Erol KARA

İnsan haklarında Anaların hakkı yok mu?

Nerede Mazlum Der, nerede İnsan Hakları Dernekleri.

Çocukları PKK tarafından Dağ’a kaçırılan ailelerin gözyaşı ne ifade ediyor?

Bu insanlık dramı değil mi?

Bu acı bu kan niye.

Diyarbakır ‘a giderek vizyon çizmeye çalışan Ekrem İmamoğlu ve CHP kimin değirmenine su taşıyor.?

Diyarbakır ziyaretinde neden HDP önünde bekleyen mağdur Annelere İmamoğlu ve CHP’liler destek vermedi.

Neden, CHP’den mağdur annelerle ilgili tek bir açıklama yok. Neden, CHP’li Gürsel Erol dışında meseleye sahiplenen olmadı.

Yazıklar olsun, hem de bin kere…Yazıklar olsun.

CHP hep kafa tutmakla çanak tutmakla siyaset yaparken, unutmamak gerekir ki, kardeşe kardeş demeyen yabancıya efendi der.

Bu aziz Milleti Atatürk’e düşman eden CHP, bugün çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan anneler için tek bir açıklama yapmıyor.

Evet biz Kılıçdaroğlundan Gürsel Erol gibi cesurca çıkıp PKK’yı kınayıp mağdur annelere destek vermesini bekliyoruz.

CHP’li Gürsel Erol’un mağdur anneler için yaptığı açıklama yüreğimize su serperken, Kılıçdaroğlu da Hamamın namusunu kurtarmak için bir açıklama yapması gerekir.

Kanında ağır metaller dolaşan sanatçı müsveddelerinin mağdur anneler için yaptıkları açıklamaları da tarihe bir not olarak düşüyor, yapılanları asla unutmayacağımızı buradan deklare ediyoruz.

Hepimiz Ademin çocuklarıyız…

Hepimiz insanız, Pervin Buldanın Gülten Kışanak’ın çocukları Avrupa da fing atarken neden binlerce kürt gencinin dağlarda öldüğünü sorgulayan kürt siyasetçi yok.

 Anaların babaların, çocuklarını kurtarmak için gösterdiği çaba insanı değil mi? Aslında bu eylem kitleselleşip mağdur aileleri HDP il binasının önüne daha çok toplamalıyız.

CHP ve Ak parti bu konuda ciddi bir şekilde görüşmeli. İktidar Muhalefet bu konuda birleşmelidir.

Bana göre, mağdur ailelerin yaptığı yalnızca eylem değil, aynı zamanda sivil bir meydan okumadır.

Bu çok önemlidir.

ETA’nın bitişi bu tür sivil eylemlerle olmuştur.

PKK’nın bölgede ki korku diktatörlüğünden dolayı çok sayıda aile belki HDP il binasının önüne gelemiyor ama,  PKK’nın yaptığı faşizme susanlar başka mevzularda bol keseden atıp sıkça konuşuyor.

Küresel güçler tarafından güçlendirilen HDP değişikliğe gitmezse HDP, PKK ve ABD el ele diye slogan geliştirmeye devam edeceğiz.

Eğer HDP tavrını değiştirmezse, olası NATO destekli bir ABD saldırısında Ülkemiz içinde bulunan Kürt Gardaşlarımız da bundan zarar görecek. Kürtlerin hakkını savunuyorum diyen PKK da adeta yerle bir olacaktır. Katil ABD çıkarları için kürt gençlerini kullandığını PKK geç de olsa anlayacaktır.

Devletin barış için uzattığı el hep havada kalırken Oslo Habur vs görüşmeleri ile Devlet ihanet değil yanlış ve eksikliler içine girmiştir.

Ez cümle ; Evet Cumartesi annelerine destek veren CHP, HDP, sanatçılar, aydınlar gazeteciler, TÜSİAD bu kez mağdur Anneler için bir araya gelmeli ve Suriye’nin doğusunda katil ABD tarafından kurulması planlanan Kürdistan’a izin verilmemesi için Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte hareket etmelidir.

Yoksa Irak gibi Suriye gibi mülteci durumuna düşer, bu kez küresel güçler ayrım yapmadan ne Kürt, ne Türk, ne Zaza, ne Laz ayrıma yapmadan bizi ezer geçer.

Selam ve dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları