Erol KARA

HAKİMİYET YİNE GÜNDEME DAMGASINI VURDU

Erol KARA

Hani Elazığ ‘da basın işlevini yitirmişti.

Hani Elazığ Medyası yaptığı haberlerle ses getirmiyordu.

Hani kimse gazete okumuyor yerel TV izlemiyordu.

Bunların hokkabazlar tarafından ortaya atılan koca bir yalan olduğuna hepimiz şahitlik ettik.

 

Bakınız; “Elazığ’ın Olgunlar Mahallesinde yaşayan 6 yaşındaki Taha Kemal Sis, beyninde çıkan tümör nedeniyle sol gözü görme özelliğini kaybetti” haberi Türkiye gündemine Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin havadisleri ile “CUK” diye oturdu.

Taha Kemal Sis’in maddi imkânlar olmadığı için tedavi olamadığı haberini ilk olarak Elazığ Hâkimiyet gazetesi okurlarına duyurdu.

 

Sonra ne mi oldu?

 

Elazığ Hakimiyet Gazetesinin etkili yayınından sonra, yerel TV’ler harekete geçerek Taha Kemal Sis için yardım kampanyaları başlatırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan küçük Taha’nın tedavisi için harekete geçerek önce aileyi aradı sonra da tedavi için İstanbul’da özel bir hastane de tedavi görmesi için yardımcı oldu.

 

Basın kamuoyunun gözü kulağı, susan dili dediğimizde hokkabazlar bize bıyık altından gülücük atarken, basının gücünü bu haberle görünce durumun vahametini şimdi anladılar.

 

Bu haberden dolayı Ahmet Toprak ve Erkan Bay’a binlerce teşekkür ve dualar edilirken, yapılan haberciliğin yanı sıra insan hayatına verilen önem  bir kez daha ortaya çıktı.

 

Hakimiyetin haberi ile Tefrikayı husumete dönüştürenlerin rüzgarı kesildi.

 

Evet basın milletin gözü kulağı susan dilidir.

 

Hiç kimse, ama hiç kimse Elazığ basınını hafife almaya kalkmasın.

 

Kimse sadece soyuna sopuna güvenip, parasına puluna güvenip de basın çalışanlarına ve Gazetelere dil uzatmasın.

Öyle insanlar var ki, zühd ve takva yolunda gözükür ama gazeteci de olan fırsat eline geçse Nemrut ve Firavun kesilir.

 

Memleketin simitçisi gazozcusu ağzına pelesenk etmiş,,,” Elazığ basını gerçekleri yazmıyor”

 

Şehir insanı kendi gerçeği ile yüzleşmekten çekinirken gazeteci den nasıl gerçeği talep eder.

 

Şehir de en kolay yol zaten siyasetçiye çamur, gazeteciye çamur, kulüp başkanına çamur, kadına çamur, para kazanana çamur.

Bakınız, Basının kutsiyeti Taha Sis gibi olaylar olunca çıkmıyor, basının gücü her daim var. Eğer bu güç bazılarının elinde olsa vallahi billahi firavun olur, Nemrut olur kan döker kan döktürür.

 

Biz kimsenin etnik kökeniyle meşgul değiliz.

 

Ama bazı firavunların hür ve refah içinde, güvenli bir hayat sürdüklerini nankörlüklerini gördükçe tahammül edemiyor kılıç çekiyorsak kimse bize haksızlık yapıyorsunuz diyemez.

 

Evet başa dönecek olursak şehrin 4 Gazetesi, 2 Ulusal TV’si şehrin efendisi değil, şehrin hizmetkarı olarak görev yapıyor.

 

Hep mağdurun ve mazlumun yanında hakkı ve haklıyı savunan devlet ve Millet menfaati gözeten Elazığ basını barış, hoşgörü ve adaletin öncüsü, koyucusu olmuştur.

 

Elazığ Hakimiyet Gazetesinin bu anlamlı haberi ile belki bir can kurtulacak laikin ne gazete sahibi ne de haberi yapan alkış almayacak ama, sorumlu gazetecilik anlayışı yerine getirilmiş olacak.

 

Umarım Taha Kemal Sis sağlığına kavuşur. Bizde Gazete olarak övünç hanemize bir çeltik atar hayır duaları alırız.

 

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları