Erol KARA

HAKİMİYET 10 YAŞINDA

Erol KARA

Basın da ve siyasette ki ittihatçilere rağmen, Elazığ Hakimiyet gazetesi 10 yaşında.

Şehir de bilim konuşmadı, siyaset konuşmadı lakin Hakimiyet attığı manşetlerle konuştu.

Korkutulmayacak kadar büyük bir sevda ve yüreğe sahip olan Hakimiyet hiç topu Taç’a atmadı.

Hep doğrudan yana tavır koyarak, firavun sarayında düşman aradı. Yıllardır inandığı yolda mücadele veren Hakimiyet, attığı manşetlerde ulusal basına konu oldu.

İmtiyaz sahibi Ahmet Toprak’ın yoğun iş temposu içinde şehrin meselelerine, zaman ayırarak gazeteye önem vermesi bir başka anlam kattı gazeteye.

Türkiye metafor kuşağından geçerken Allah cahil ve zalimleri korumaz anlayışı ile hep milletten yana tavır alan Ahmet Toprak, tefrikayı husumette dönüştürmeden işini yaparken, Sulh etmenin en doğru yol olduğunu bilenlerden oldu.

Evet, yerel gazeteler zor günlerden geçerken, heves veya yarım kalmış ikbal uğruna şehre kılıç çekenlere Hakimiyet Gazetesi asla müsaade etmedi.

Gazete’nin yanı sıra web haberciliği ile okuyucularına en hızlı şekilde son dakika haberlerini veren haber merkezi çalışanları Ahmet Toprak’ın sonsuz desteği ile şehirde arayan değil aranan gazete unvanına sahip oldu.

İmtiyaz sahibinden, muhabirine, dizgicisinden, dağıtıcısına ve okuyucularına binlerce defa teşekkür etmemek haksızlık olur.10. Yıl kutlu olsun

Bakınız şehirde kendini gazeteci zanneden “mücessem eneler” bulanık suda balık avlama peşindeyken, birilerinin de çalıştığı gazetenin verdiği güç zehirlenmesine kapılıp, şehrin ileri gelenlerinden çiçek böcek talep etmesi mesleğe gölge düşürdüğü gibi bulunduğu STK’nın da itibarını yerle bir ettiğini buradan deklare etmek istiyorum.

Kimse hak ettiğinin üstünde değer beklemesin bu şehirde. Çünkü şehir kimin kaç kalibrede olduğunu çok iyi biliyor. Kimse kendini hak ettiğinden fazla satmaya kalkmamalı.

Cinsiyet imtiyazı ile yola çıkmak birilerinin feragati ile cemiyetlerde aile efratlarına “CAKA” satmak ayıpların en ayıbı olsa da, bir gün rüzgâr kesilirse ait olduğu kümese dönmek ağır gelir, benden söylemesi.

Başa dönecek olursak, Elazığ Hakimiyet Gazetesi şehrin her alanda gözü kulağı ve sesi olmaya devam edecek. Şehirde bulunan 4 yerel ve 2 haftalık gazete can çekişirken, yüreğini ortaya koyan bu sevdadan vazgeçmeyen imtiyaz sahiplerini yürekten tebrik ediyorum.

Şirketlerin küçüldüğü ve kapandığı, esnafın kepenk kapattığı gazetecilerin işten çıkarıldığı bir dönemde 4 gazetenin imtiyaz sahibinin büyük bir aşkla yaptığı yayınlar şehir tarafından destekleniyor mu?

Aslaa…

Öyle ise yüreğine ortaya koyan gazetelerin imtiyaz sahiplerini buradan bin kez kutluyorum. Şehirden hak ettiğiniz değeri görmeseniz de bizim yüreğimizde kocamansınız. İyi ki varsınız

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları