Erol KARA

ERDOĞAN'IN GELİŞİ İLE İKİ ŞEYİ FARK ETTİM

Erol KARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Elazığ ‘a gelişi ile neyi fark ettik biliyor musunuz?

Birincisi bizim de Elazığ’da 10 Bin kişilik kapalı spor salonumuzun olduğunu, ikincisi de toplanan kalabalık ile Sayın Erdoğan nın Dünyaya adeta mesaj vererek, ”Bu aziz Millet arkamda” mesajını verdiğini fark ettik.

Evet Elazığ geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanını ağırladı. Sayın Erdoğan nın gelişi ve gidişine kadar emek veren il Başkanı Ramazan Görgüze ye, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ a Milletvekillerine kısacası herkese, ama herkese binlerce defa teşekkür ederim.

Çünkü her şey mükemmeldi. Salonun süslenmesi ve salonun atmosferi kalabalık kısacası her şey süperdi. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederim.

Evet Yazımın başında da bahis ettiğim gibi Sayın Erdoğan nın gelişi ile, Fırat Üniversitesi gibi Dünya da Türkiye de başarısı ile adından söz ettiren bir Üniversitenin çok amaçlı böylesine devasa bir spor salonunun olduğunu fark ettik. Salonun kapasitesinin 8-10 Bin arasında olması görenleri adeta şaşırttı. Meğer elinin altındaki çok büyük bir değeri fark etmemiş bu şehir diye herkes mırıldandı.

Ayrıca, Sayın Erdoğan nın salonda yaptığı konuşma bence tarihi bir konuşmaydı. Bu kongre diğer kongrelerden çok farklıydı. Çünkü, yeni sistemi inşa edecek kadroları ve seçime götürecek kadroları ortaya çıkardı ve  bu kongreden birlik ve beraberlik mesajı çıkarmak çok önemliydi ve bence amaca ulaşıldı.

Evet dedim ya Sayın Erdoğan’ın konuşması bence tarihi bir konuşmaydı. Çünkü o salonda konuşurken Kahraman Türk Silahlı kuvvetleri Katil ABD nin kucağındaki PYD nin mevzileri Bombalamaya başlamıştı bile.

Erdoğan Elazığ da ki konuşmasında teröre geçit verilmeyeceğine ilişkin mücadelenin kararlılığını bir kez daha Elazığ ‘da belirtmişti.

 

En önemlisi ise Sayın Erdoğan nın neden il kongrelerine katıldığını şimdi daha iyi anlama imkânına sahip oldum. Cumhurbaşkanı Erdoğan böylesine bir kalabalık la özellikle başta ABD ve onun uzantılarına “Gittiğim her yerde Aziz Millet arkamda, Allah dostları arkamda bana bir şey yapamazsınız bu ülkeye bir şey yapamazsınız” mesajları vermesini, şimdi daha iyi anladım.

Bakınız ülkemiz çok ama çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Dünya ile adeta savaş halindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanının dik duruşu olmazsa bırakın etrafımızda ki ülkeleri kıtadan kıtaya at koşturanlar ağzımızdaki lokmayı çekip hemen alacaklar. Onun için yazılarımda hep Devletten yana tavır koyarak birlik ve beraberlik ile çok şeyi aşacağımıza işaret ediyorum.

Mevcut hükümettin hataları olabilir lakin, gün eleştiriyi bir tarağa bırakıp ülkeye sahıp çıkma günüdür. Yapılan her icraatı eleştiriden öteye götürerek, ağır küfürlere kadar götürmek insanı değil. Vicdanidir.

Kaldı ki, Sınırımız da ki, hareketlik de göz önüne aldığımızda Devletti yönetenlerin yanında tek vücut olmamız gerektiğini bizlere mecbur kılıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli nin yaptığı gibi.

Evet Bahçeli oturduğu koltuğa tekmeyi atarak “ Benim için parti değil, Devlet önemli diyerek” daha önce ağza alınmayacak laflar ile Erdoğan’a saldırdığı aşikâr değil miydi?

Demek ki, Devlet adamlığı bunu gerektiriyormuş. En hassas dönemde söylenenleri   unutup Devletiyle Milletiyle bütünleşmek Devlet adamlığıymış.

Yoksa, çıkarılan KHK ları eleştirip alkollün etkisi ile Cumhurbaşkanına hakaret ve küfür etmek Devlet adamlılığı ile bağdaşmıyormuş.

Özet olarak Sayın Erdoğan nın gelişi ile ilgili iki mesajı sizlerle paylaştım.

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları