Erol KARA

ERDOĞAN'I TUZAĞA MI DÜŞÜRDÜLER ?  

Erol KARA

24 Haziran’a az bir süre kala siyasi partilerin listelerine ilgili partilerin tabanından tepkiler çığ gibi devam ediyor. 

Biz tepkilerin dineceğini beklerken tam tersine homurdanmalar devam ediyor.

Hani Türk milleti balık hafızalıdır unutur diye düşünürken, seçmen belli ki, unutmamış bu kez saplanan okun hesabını sormak için adeta ceketini çıkarıp parmak sallıyor.

Niye yalan söyleyim, doğrusu ben böyle bir seçim de görmedim.

Haa belki erken bir seçim tatsız tuzsuz derseniz, Bende listelerdeki hezimeti örnek veririm.

Ak Parti Milletvekili listelerinden taban kesinlikle rahatsız. Ömrünü siyasete vermiş teşkilatçı olarak bilinen Recep Tayip Erdoğan’ın böyle bir liste yapması imkansız.

Belli ki, birileri sayın Cumhurbaşkanını tuzağa düşürdü. Ak parti seçmeni “bu seçim kazanılmamak üzere listeler hazırlanmış” duygusuna kapılırken, taban illerde yapılan temayüllere önem verilmemesini hakaret olarak kabul görüyor.

Düşünün ki, Doğu ve Güneydoğu da daha önce Ak Partiye seçimleri kazandıran aşiret reisleri ve yakınları listede yok. 

Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Bingöl vs. Nerede istemeyen FETÖ ile iltihakı varsa. Cumhurbaşkanına hakaret eden varsa onlar listeye girmiş.

Haaa şimdi birileri ilk tur’u Erdoğan geçer, Ak Parti Milletvekilliği için çoğunluğu oluşturamaz, Kasım ayını erken seçim olarak gösterir o zaman Mecliste çoğunluğu Ak Parti oluşturur anlayışına sahipse bunun sonuçları ülkeye ağır olur.

Bakınız konu listelerden açılmışken, Elazığ da Ak Partinin listesini sürükleyecek kimse olmadığına şahitlik ediyoruz. Yanlış anlaşılmasın ama, adaylar kim kimi izole ederse görüntüsü veriyor. Adaylar dersine çalışmadan sahaya çıkıp her gün aynı kelimelerle seçmene seslenip alkış bekliyor.

Çuvalla para harcayanların gündemi bile takip etmedikleri çok rahatlıkla anlaşılıyor.

Yazık, hem de çok yazık...

Sizin o binlerce lira harcayarak oluşturduğunuz ekibiniz belli ki, ders çalıştıramamış paraları çukalamak için etrafınızda dolaşmış.

Neyse,,, 

Ben bu seçimi Türkiye’nin beka sorunu olarak görüyorum.

Öyleki...

Erdoğan,Cumhurbaşkanı olarak seçilir,Ak Parti çoğunluğu oluşturamaz ise alınacak bir erken seçim kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 dönem kuralına takılacak ve tekrar aday olamayacak...

İyi bir Nefis terbiyesi ile kini, öfkeyi ve düşmanlığı bertaraf etmeye çalışmamız gerekir diye düşünüyorum.

Evet listeler ile ilgili çok yoğun tepkiler bize gelmeye devam ederken, davamız, inancımız gereği beşerî ve şeytanî marazalardan arınarak hep beraber ülkemizin etrafını sarmış Tefrika ateşini seyretmeyip uzaklaşamamak.

Yeni dönemin meşalesini iman ve ihlasla hep birlikte yakmak.

Elazığ ‘da Ak Parti listelerine tepki devam ederken isimleri beğenmeyip FETÖ nün, PKK nın sloganlarına inanıp, Hainlerin isteğini çaktırmadan yerine getirmeyelim.

Evet Türkiye değişiyor. Bu değişim sancılı geçecek belki bedel ödeyeceğiz ama, Yasin Börü’leri, Ömer Halis Demir’leri, Fethi Sekin ‘leri şehit eden şer güçlere karşı çıkmak için yeni Türkiye’yi inşa edenlere bir kez daha fırsat verelim.

53 kişinin katledilmesine zemin hazırlayan  Selahattin Demirtaş’ın“Hiçbir şey, insan canından daha kıymetli olamaz” diyerek şeref ve haysiyet tellallıği yaparak inandırıcı olmadığını,

“Bu seçim RTE ‘den kurtulma seçimidir, bu son şansımızdır Cumhurbaşkanlığında RTE’ verebilirsiniz Milletvekilliğinde CHP, İYİ Parti ve SP’ye verin “ diyen FETÖ’nün, Emre Uslu ve onun gibilerinin hainliğinin tescillendiği bir seçimdir.

Herkes eline vicdanına götürerek karar versin.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları