Erol KARA

ERDOĞAN ÖNCE DAMADINI KABİNEDEN UZAKLAŞTIRMALI

Erol KARA

Türk seçmeni Ak Parti’ye İstanbul seçimi ile yeri gelirse senden vazgeçebilirim mesajını açık açık verdi. Ak Parti kendi dışındakilerini fazla ciddiye almamasının karşılığını 23 Haziran seçimleriyle gördü. İkazlar ve mesajlar ciddiye alınmadı, Ankara ve İstanbul seçmeni daha sert bir frenle Ak Parti’yi durdurdu.

Evet, bir seçim daha geride kaldı. Lakin sonuçları Ak Parti için çok ağır oldu.13 bin olan aradaki fark, 800 bin ile sona erdi. Bu sonuçlar “Biz yaptık oldu” devrini kapattı ve Ak Parti nefis mücadele ile baş başa kaldı.

…….

Şimdi Payitahtın başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu oldu. Dalkavukluk düşmandan beterdir sözü gerçek oldu. Yıllardır Ak Parti’ye ve MHP’ye oy verenler en kritik zamanda Cumhur ittifakına sırtını dönmüş, CHP kurduğu legal ve illegal ittifakla seçimleri kazanmış oldu.

2014 den beri seçmenin verdiği ikazlar ve mesajları Ak Parti daha yeni anladı. Yani seçmen “Senden vazgeçebilirim” mesajını göstere, göstere deklare etti ve Kırmızı kartı gösterdi.

Evet, açıkçası CHP’de bu sonucu beklemiyordu.

Haa … Ekrem İmamoğlu seçimi kazandı lakin, birileri ona büyük bir misyon yükledi. Bu misyon 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylığı. (!)

Lakin dört sene içinde köprünün altından çok sular geçecek ve bence İmamoğlu umumi şartlardan dolayı itibar kayıp edecek ve asla Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmeyecek.

……

Adam kamuoyuna öyle bir takdim edildi ki, sanki “Evliya”

Aslında, İmamoğlu tanınmamış, yıpranmamış bir isim olarak gündeme düşünce hem gençlik, hem de Erdoğan düşmanlığı seçimi kayıp ettiren faktör oldu. Yani Vali ye “İT”lik yapmış “Emlak kralı” söylemleri havada kaldı puan kırmadı, aksine puan kazandırdı.

Evet, şimdi oyun bitti Şah’a kalkmanın zamanı geldi bence.

Bu saatten sonra Sayın Cumhurbaşkanı,

Parti teşkilatlarında köklü değişiklik yapmazsa,

Kabinedeki şaibeli isimleri değiştirmezse,

Yıllardır parti içine çöreklenmiş dinozorları göndermezse,

Parti kadrolarını gençleştirmezse,

Mevcut bürokratları değiştirmezse,

Külliyeden başlatıp tasarruf tedbirleri almazsa,

İsrafı önlemezse, yatırımları azaltıp işçi, emekli ve memurun yaşam kalitesini yükseltmezse, 

Halka tepeden bakan Milletvekilleri ve Belediye başkanlarına disiplin soruşturması açmazsa,

FETÖ ile mücadele de örgütün siyasi ayağı ve medya ayağı ortaya çıkarılmazsa, adaletli davranılmazsa, Billahi 2023 ‘de kayıp eder.

…..

Evet, iki büyük ili kayıp eden Ak Parti nefis mücadelesi ile baş başa kaldı. Ülke insanı en kısa zamanda Sayın Cumhurbaşkanından Japonya gezisi sonrası iç siyasette büyük değişim bekliyor. Kime sorsanız önce damadı Berat Albayrak’tan başlanılmalı diyor.

Erdoğan millet iradesine kulak verip ülkenin gazını almak istiyorsa önce damadını kabineden uzaklaştırmalı.

Aksi halde, 2023 hayal olur.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları