Erol KARA

ELAZIĞLI CİHAT YAYCI PAŞA İLE GURUR DUYUYORUZ

Erol KARA

Deniz Kuvvetlerinde ki FETÖ’ cüleri tek  tek ortaya çıkaran, Türkiye-Libya Deniz Mutabakatının mimarı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı hemşehrimiz Tümamiral Dr. Cihat Yaycı’yı tebrik ediyorum.

Analar ne yiğitler doğurmuş iyi okuyun…

Fetö metrenin mucidi Cihat Yaycı paşa, geliştirdiği By Lock dedektörü isimli sistemle  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki yüzlerce By Lock kullanıcısı tespit etmiş,  “Libya, Türkiye’nin Denizden Komşudur” isimli kitabıyla da, Libya Türkiye arasındaki mutabakatın imzalanmasını sağlayan kişi olarak tarihe geçmiştir.

Elazığlı hemşehrimiz Cihat Yaycı paşanın Doğu Akdeniz’de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasında Libya’nın rolünü inceleyen kitabın yayınlanmasından kısa bir süre sonra Türkiye ile Libya arasında mutabakatın imzalanması bölgede dengeleri altüst ederken, Fetö’ cü hainleri de çıldırtmıştır.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki yüzlerce ByLock kullanıcısını tespit eden Adaletli ve hakkaniyetli karar verilmesi için bilimsel yöntemler kullanan Fetö metrenin mucidi Tümamiral Dr. Cihat Yaycı Paşa, bütün bunları yapmasına rağmen Ağustos “Yaş” kararlarında terfi edememesi çok manidar olduğu gibi, düşündürücüdür.

Evet, Türkiye-Libya Deniz Mutabakatı ülkemiz için son yüz yılın en büyük anlaşması olarak tarihe geçerken, bu tarihi anlaşmada emeği geçen komutanın kim veya kimler tarafından terfi ettirilmediği iyiden iyiye araştırılmalı ve gün ışığına çıkarılmalıdır.

 Anlaşılan o ki, “Sistemin içindeki kripto Fetö’ cüler halen canlı” Bunlar sadece Anayasa mahkemesin de değil, Milli Savunma bakanlığında da etkin ve söz sahibi.

Vay halimize…

O zaman bu mücadelenin neresindeyiz? Mücadele de  ne kadar başarılı? Soruşturmalar ne kadar samimi yapılıyor? bunu oturup düşünmemiz lazım.

Uluslararası hukuk anlamında ülkemizin elini güçlendirecek bu anlaşma, “Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Akdeniz’de Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat” tır.

Şimdiye kadar bu anlaşmayı kimsenin gündeme getirmemesi ise ülkemiz için ne denli bir kayıp olduğu gün gibi aşikârdır.

Bu anlaşma yapıldıktan sonra başta Yunanistan, Fransa olmak üzere birçok ülke rahatsızlığını dile getirirken, Akdeniz’in doğusunda bulunan Libya ile denizden bir hat oluşturmak ve Türkiye’ nin deniz sınırlarının netleşmesi adına tarihi bir durumdur.

Bu mutabakat ile Türkiye, Doğu Akdeniz’de yetki alanları ile ilgili hukuki ve siyasi pozisyonunu güçlendirmiştir.

Bana göre Ak Parti hükümetinin 17 yıllık iktidarında en önemli kazanımlarından biri bu anlaşmadır.

Ülkemize hayırlı olsun.

Başa dönecek olursak, Elazığlı Cihat Paşa’nın yaptığı hizmet tarihin altın sayfalarında yerini alırken kendisine reva görülen adaletsizlik ise hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Evet; soruyorum?

Neden devletini, milletini ve vatanını sevenler bu kadar aşağılanıyor?

Neden en pis işler vatanseverlere yaptırılıyor ?

Neden vatanseverler bu ülkede daha çok eziliyor hiç görülüyor ?

Neden vefa yok ?

Neden vatanseverler yok hükmünde?

Neden vatanseverler hep bedel ödüyor?

Neden vatanseverlere hakkı teslim edilmiyor?

Nedeni belli, çünkü Osmanlı geleneği olan istişare ve şurayı unuttuk.

Ama Allah var gam yok.

Selam ve dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları