Erol KARA

ELAZIĞ 'IN ÇİFT OKEYİ ŞUAY ALPAY VE İSMAİL DEMİR

Erol KARA

Vallahi tüylerim dikeeen dikeen oldu.

Geçtiğimiz gün Savunma sanayi gezisine katılan Elazığlı iş adamlarının anlattıkları tüylerimi diken diken etti.

Haa… anlatanların bir kısmı hem anlattı. Hem gözyaşlarını tutamadı.

 

Elazığlı 45 iş adamı Milli savunma Bakan yardımcısı ve eski Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ve Savunma sanayi Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir’in davetlisi olarak Ankara’ya gidip yerli ve Milli savunma sanayinin geldiği noktayı hem yakından görmek, hem de  Savunma Sanayide bilgili birikimli insanların iş yapma isteğini, Elâzığ ‘ın ekonomisine ve istifadesine sunmak için geziye katılmış.

 

Buraya kadar normal…

 

Lakin Elazığ ‘dan giden heyet Genel Müdür seviyesinde karşılanmış ve ağırlanmış.

 

Duydunuzmu Eyy ahali..

Elazığlı iş adamları Genel müdür seviyesinde karışılanmış.

 

Yahuu, bizim iş adamları Savunma Bakanlığına bağlı Genel Müdürlüklerden randevu bile alamazken genel müdürlük seviyesinde karşılanmış.

 

Vallahi Brawoo bu iyi bir gelişme derken,

 

geziye katılan iş adamları gördükleri manzara karşısında adeta küçük dillini yutarcasına etkilendiklerini anlatmakla kalmayıp, yerli ve Milli imkanlarla yapılan ATAK Helikopterini seri üretim bandında görünce gözyaşlarını tutamayarak koptuklarını anlattılar.

 

Kısa adı (SUHA) olan Savunma uzay ve havacılık Derneği Elazığ Şube Başkanı İş adamı Asilhan Arslan da,  “Bizimde çorbada tuzumuz olsun. Bir yerden başlayalım orta vadede ciddi tedarikçisi olalım o firmaların. Vatan Millet sevgisi 15 Temmuz kurtuluş savaşı dediğimiz o ruhun altında o ruhla beslenen yapının bu tür faaliyetler le vücut bulması lazım. Vatan Millet sevgisi Bayrak sevgisi kutsalımız ama,  onları koruma adına  zahiri faaliyetler noktasında muhakkak ki bu tür faaliyetlerin içinde olmamız lazım. Yani üreten yapının içinde olmamız lazı.” İfadeleri tüylerimi dikeen dikeeen etti.

 

Genç ve Dinamik iş adamı Asilhan Arslan’nın gördükleri manzara karşısında etkilendiğini, zaman, zaman boğazının düğümlendiğini görmek büyük bir haz verdi bana.

 

Evet azizler şehri Elazığ,

 

Duydun mu?

 

Güzel ülkem yerli ve Milli imkanlarla nerelere gelmiş. Bize bu nimetleri gösteren Allahıma şükürler olsun. Ülkemizi iki yüzlü Batı nın esaretinden kurtaranlara helal olsun.

 

Haa hakkı teslim etmenin zamanı geldi ise.

 

Buyrun…

 

Savunma sanayi Müsteşarı kıymetli Prof.Dr. İsmail Demir ve Milli Savunma Bakan yardımcısı Eski Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay’a da helal olsun.

 

Aslında farkında bile varılmayan Elazığ’ın Çift okeyi olan İsmail Demir ve Şuay Alpay’ın yaptıklarını görmeyenlerde Yuhh olsun.

 

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları