Erol KARA

EL UZATMAZSAN EL UZATAN ÇOK OLUR

Erol KARA

Ak Parti’nin Doğu ve Güneydoğu’da kırdığı, incittiği Kürt kardeşlerimizle yeni bir aidiyet duygusu geliştirme niyeti bana göre çok kıymetlidir.

Ak Parti’nin bu girişimine PKK asla aracı olmamalı. 

Çünkü çözüm sürecinde PKK, küresel güçlerin etkisi ile o fırsatı tepti.

Aynı şey tekrarlanırsa, toplum yeni bir travmayı kaldıramaz bu kez faturası çok ağır olur diye düşünüyorum.

Bakınız Doğu ve Güneydoğu da HDP’nin oy oranının düşmesi, PKK kadrolarına katılımın fazla olmamasını Ak Parti avantaja çevirerek, Kürt kardeşlerimizle yeniden aidiyet duygularını pekiştirmeli çünkü bu çok önemli bir fırsat diye düşünüyorum.

Yani biz Kürt kardeşlerimize, “yeniden el uzatmazsak, el uzatan çok olacak.”

Evet, iç siyasette seçimler tamamlandı.

Herkes boyunun ölçüsünü aldı.

Şimdi, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan PKK ile mücadeleyi yeniden masaya yatırmanın tam zamanı.

Silahla çözülmeyen mesele küresel aktörler devreye girmeden bence hoşgörü ve kardeşlik hukuku içinde sonuçlandırılmalı.

Silahla hiçbir çözüm sağlanamayacağı tarihe kara bir leke olarak yazıldı. Hoşgörü ve kardeşlik hukuku içinde PKK’nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını ispat etmenin tam zamanı bence.

Ülkemiz zor bir süreçten geçerken, Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt kardeşlerimizin de desteği alınarak, dıştan gelebilecek saldırıları püskürtmemiz gerekir.

Tarih boyunca Kürt ve Türk kardeşliği nice zaferlere imza atmış, birlikte ağlamış birlikte gülmüş toprakların çocuklarıyız.

Teröristle masaya oturulmaz lafına katılıyorum lakin Türkiye dünyanın iki küresel gücü olan Amerika ve Rusya kıskacına alındı.

Süper güçler Türkiye'nin dört bir yanındaki ülkelere üsler kurarak Türkiye'yi dize getirmeye çalışıyor.

Batı'da Yunanistan, Karadeniz'de Romanya, Doğu'da Gürcistan ve Ermenistan Güney'de ise terör örgütü PKK kullanılarak Türkiye himaye altına alınmaya çalışılıyor. Şimdi Türkiye'nin tüm bu kuşatmaları yararak stratejik adımlar atması gerekiyor.

Evet, PKK ile direkt olarak değil, siyasal kollu olan HDP ile temaslar kurulup bu işin barışçıl yolunu bulmamızın tam zamanı.

Türkiye ye gelebilecek zarar Hem Kürtleri hem Türkleri yakından ilgilendirecek.

Düşünsenize, Selahaddin’in çocukları nasıl uyandı. Her şey üst üste geldi. Selahaddin’in çocukları için tuzak kurmuşlardı, onları Haçlı ordusuna asker yapacaklardı olmadı. Selahaddin’in çocuklarını Siyonizm’in askeri yapacaklardı, olmadı. Selahaddin’in çocuklarını dine karşı, Marksizm’in askeri yapacaklardı olmadı. Amerikan emperyalizminin tetikçisi, paralı askeri yapacaklardı, olmadı. Olmuyor işte.

Olmuyorsa hoş görü ve kardeşlik hukuku ile PKK’yı içimizden def etmenin zamanı gelmedi mi?

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları