Erol KARA

Dİ HADİ GEL MENİM ĞARDAŞIM BEKLEMAĞTAN YORULDUM  

Erol KARA

Referandum kartını cebine koyan Barzani çocukluk hayaline kavuştu lakin, bu hayal Türkiye’nin umursamaz tavrı ile gerçekleşti.

Barzani Türkiye ye adeta “beni hafife almazsan seni şaşırtabilirim” mesajı verdi. Aylar önceden dersine iyi çalışan Barzani, Türkiye iç ve dış tartışmalarla zaman kayıp ederken, hatta bizler Kuran’nın hangi süresini okuyup sevap kazanırım diye düşünürken onlar Kürdistan hayallerini gerçekleştirdi. Biz ise şimdi hayıflanmaya başladık.

Bakınız, Irak Referandumu uluslararası camia yı hareketlendirirken, Güya müdahil olmayanların aslında bu işi çok iyi takip ettikleri de görüldü. Barzani Çocukluk hayalini gerçekleştirmiş olsa da, uluslararası camiada bu tür çocuksu hayallerin tutmayacağı sinyalleri veriliyor.

Barzani’nin Türkiye ile çok iyi ilişkileri varken, bu referandumla kendi yoluna adeta mayın döşedi. Aslnda Kuzey Irak’ın Türkiyesiz yaşama şansı hiç ama hiç yok.

Ekonomik olarak Türkiye ye bağlı olan Kuzey Irak memur asker maaşları için Türkiye den sürekli borç alan bir yönetimdi.

Türkiye nin planına karşı, onların planı ise çok sinsi.

Şu an Kerkük ve Musul petrol hattını Suriye üzerinden Deyruzor üzerinden Hayfa limanına ulaştırabilmenin hesapları yapılıyor. Aslında bu proje eski bir proje. Bu aslında sesiz ve derinden giden plan. Bu planı Rusya gördüğü için Deyruzor’u özellikle kontrol altında tutmaya çalışıyor ve o bölgede geçtiğimiz gün Rusya 1 General ile 1 Albayını yitirdi.

Şimdi, Türkiye’nin üç farklı planı var 1. Ekonomik yani ambargo Habur sınır kapısının kapatılması uçak seferlerinin kaldırılması gibi.2. Siyasi ambargo. Siyasi ambargo koyup bütün ilişkilerin kesmelidir. 3. İse Askeri ve güvenliği ilgilendiren Ambargo.

Evet bunları yapabilecek güçte olan Türkiye’den Toplumun bir beklentisi var. Biz duygusal ve Milli duyguları yüksek olan bir toplumuz.  Tarihten gelen ordu Millet dediğimiz değerlerimiz var. Referandum öncesi söylenenler yerine getirilmezse toplumda bir kırılma olur toplumun inancı sarsılır.

Görüntüde destek vermeyen ABD, legal olarak  bir aşiret liderine destek veren İsrail’e rağmen Türkiye nin bir şeyler yapması gerekir. Aksi halde toplumda ki kırılma çok kötü sonuçları doğurur.

Neçirvan Barzani’nin hemen Bağımsızlığımızı ilan etmeyeceğiz diyerek Türkiye’nin gazını alması kabul edilir değil.

Sayın Cumhurbaşkanı toplumdaki beklentilere cevap verecek somut adımları hemen atması lazım. Ata yadigarı topraklar artık bizi beklemekten çok yoruldu. Kerkük yorgun. Türkmen gardaşlar beklemekten yoruldu.

Sayın Cumhurbaşkanı bir gece ansızın gelebiliriz sözüne ”Di hadi gel menim Ğardaşım beklemağtan yoruldum” diyor Türkmen gardaşlarımız.

Ata yadigarı topraklarımıza kavuşmak için son kozumuz artık. Evet bir gece ansızın gidelim. MOSAD ın eli kanlı ajanı Barzaniyi ve PKK yı yerle bir edelim.

Olur mu? Oluurr...

Olmazsa artık ne bölgene hükmün geçer, ne kendi topraklarında. Çünkü bu fırsat bir daha eline geçmez. Allahın yardımı bu aziz milletin desteği ile orada olalım.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları