Erol KARA

DEMEK Kİ , EDERİMİZ BU "NOKTA"

Erol KARA

Başbakan Binali Yıldırım’ın Elazığ temasları çuval dolusu müjdeler ile dolup taştı, (!)

 

Ne gündü ama.

 

Başbakan’nın Üç yerde yaptığı konuşmada aynı olsa da, vaatler çokta tatmin etmedi.

Hep bilindik şeyler farklı olan hiçbir şey yoktu.

Sayın Başbakanın bir günlük temaslarında herkesin bir hesap peşinde koştuğunu gördük.

 

Her boy, her tip insana göre bir gündü.

 

Herkes maharetlerini ortaya koydu. Kimisi ilerleyen yaşına rağmen gelenleri babasının toplantısı gibi kapıda karşılayıp yaklaşan oda seçimi için oy toplama gayretinde, kimisi resim çektirme derdinde, kimisi Tv lerin görebileceği yerlere oturup başını ve ellerini sallayarak arzı-ı endam ederek günü kurtarma derdinde iken Başbakan mizah ve espiri ile daha önce Milletvekillerinin açıkladığı projeleri yeniden hatırlatarak çekip gitti.

 

Ama ne gündü.

 

Başbakan Elazığ la ilgili projelerini anlatırken Malatya Milletvekili Öznür Çalık’ı da şahit göstermesi bana göre çok manidardı.

 

Yahuu nedense Öznur Çalık her gelen bakanın Başbakanın Cumhurbaşkanını peşine takılıp Elazığ’a gelir adeta acaba Elazığ ‘a bizden çok bir şey verildi mi? diyerek, hep Elazığ Milletvekillerinin önüne geçmeye çalışır.

 

Başbakanın Elazığ temaslarında STK temsilcilerinin davet edilip bir soru bile sormadan gönderilmesi gündeme damga vuran en önemli olaydı. Yüzlerce STK temsilcisinin bilenip geldiği toplantı, Başbakan konuşmasını bitirip salonu terk etmesi ile sona ererken,  hatıra resmi çektiremeyen 70 yaşındaki oda başkanları günü zarar ile kapattı.

Cennet Mekan Aliya Izzetbegoviç. Fitneler, bozulmalar dosdoğru yaşamayla düzelir demişti. Aynen de öyle.

Bakınız, Başbakan konuşmalarında Elazığ’ın Birliğin ve kardeşliğin kalesi olduğunu söylemesi,  Laf üstüne değil taş üstüne taş koyanlardan olduk demesi billahi kimseyi tatmin etmedi.

 

Sayın Başbakanın Türkiye ve Elazığ gündemine mizahi yaklaşımı ve espirileri Elazığlıya hiç mi? hiç ilgilendirmiyor.

Elazığlıyı işsizlik ve yeteri kadar Devlet yatırımlarından şehrin pay alamaması ilgilendiriyor. Hükümettin her dönem bu şehre üvey evlat muamelesi yapması ilgilendiriyor.  Şehir insanı hükümette devlete her türlü desteği vermesine rağmen hak ettiği değeri görememesi ilgilendiriyor. Yıllardır bir bakan bile verilmemesi ilgilendiriyor.

 

Evet STK toplantısında Elazığ Valisi Kaldırım, şehirden övgü dollu sözler ile bahis etse de, hükümet nezdinde Elazığ’ın çok özgül bir ağırlığının olmadığına şahitlik ediyoruz.

 

STK toplantısında belki de bu konular dille getirilecekti ancak, ne dinleyen oldu, nede yine şehir insanına değer veren oldu.

 

Demek ki, ederimiz bu. “NOKTA”

 

Ama bu olmadı. Elazığ seçmeni bunu ajandasına yazar, zamanı geldiğinde de hesabını sorar dicem ama,

Şehrin insanı zor günün dostudur. Devletti Milleti zor durumda kalmasın diye yine tükürdüğünü yalar.

 

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları