Erol KARA

DEDELERİNİZ GİBİ TABUTLA GERİ DÖNERSİNİZ

Erol KARA

Arap Dünyasının Zınni sessizliğini anlamış değilim.

Katliam sonrası Yeni Zelanda polis şefi gözyaşları ile kelime-i şehadet getirip haykıra haykıra ağlarken, Hollandalı bir genç camiyi ziyaret ederek, Müslümanlara sarıldı.

Ama, Arap dünyasından halla güçlü bir ses çıkmadı.

Arap Dünyası - İslam dünyası tek bir ses, güçlü bir ses olsa, bir önlem alınmasını istese, sesiz olan Batı ülkeleri liderleri İslam’a fobiye karşı tedbir alma adına eline taşın altına koyacaktır.

Ama nafile…

Bakınız, Yeni Zelanda da 50 Müslüman vahşice katl edilirken, sesi çıkmayan batı medyası Hollanda da üç kişinin öldürülmesine nasıl tepki gösterdi.

Aşağılık hayvani duygulara sahip olan batı medyası, Müslüman kanını meşru Hıristiyan kanını ise kısasa kısas nutukları ile manşetlere taşıyor.

Yeni Zelanda da yapılan katliama sesiz kalmayan Türkiye; Cumhurbaşkanı yardımcısı ve Dışişleri bakanını bu ülkeye göndererek ciddi mesajlar verirken, batılı liderler ve Vatikan nın cılız açıklamaları İslam’a fobiyi attıracağa benziyor.

Yeni Zelanda saldırısı aslında herkesin eteğindeki taşı dökmesi için iyi bir fırsat oldu. Yeni Zelanda’da bir emniyet müdürü Müslüman oldu. Maç sırasında izleyiciler tekbirlerle stadyumu inletti lakin, sözde İslam’ın ana vatanı olan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’dan güçlü bir ses çıkmadı.

Mayın tarlasında top sektirmeye devam eden Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap emirlikleri emin olun ki, akan kanın sebeplerindendir.

Evet, Müslüman kanı akmaya devam ederken, tam da Çanakkale zaferinin yıl dönümünde verilen mesajlar Cumhurbaşkanının dediği gibi net bir şekilde alınmıştır.

Yeni Zelanda dan verilen mesaj gayet açık ve nettir.

Haçlı ruhu kokan şifreli mesajlar, Müslümanların geleceğini tehdit edecek gelişmelerin işaretleri olarak okunmalıdır.

Küstahça planlanan bu “Haçlı Terörü” nün tam da Çanakkale Zaferinin yıldönümü arifesinde gerçekleştirilmesi, saldırganın Türkiye’yi ve Osmanlı tarihini hedef alan mesajları doğru okunmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

Evet, Sayın Cumhurbaşkanı Çanakkale zaferi kutlamalarında ; "Ülkemizde darbe girişimlerinde bulunarak karanlık ittifaklar kurarak sınıyorlar. Hatta ülkemizden 16 bin kilometre uzakta Yeni Zelanda’da verdikleri mesajlarla sınıyorlar. Çanakkale’den 104 yıl sonra bir kez daha sesleniyoruz ve diyoruz ki mesajınızı aldık. Niyetiniz anladık kininizi canlı olduğunu anladık" derken,

Sayın Cumhurbaşkanı en sert mesajlarını konuşmasının sonunda verdi.

Erdoğan,” Erdoğan, "Biz buradayız, biz Çanakkale'deyiz. Biz Trakya'sıyla, Anadolu'suyla bu ülkedeyiz, biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla, Roman'ıyla buradayız, Çanakkale'deyiz, Türkiye'deyiz. Bin yıldır buradayız, inşallah kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız." diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının son bölümünde : "Dedeleriniz geldiler ve burada olduğumuzu gördüler. Sonra kimileri ayakları üzerinde kimileri tabutla geri döndüler. Şayet aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz." Mesajlarını verdi.

Evet Yeni Zelanda dan 50 Müslümanın katıl edilmesi ile ilgili Türkiye ye verilen mesaj gayet açık.

Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ; Çanakkale bizim için, namusunu çiğnetmeyen ve çiğnetmeyecek olan Asım'ın neslinin sembolüdür ve Asım'ın nesli de işte burada sözleriyle karşılık verirken, Erdoğan konuşmasında,” Asım'ın nesli karşımda. Dostça gelirseniz sizi ağırlayacaklar, düşmanca gelirseniz de ona göre muamele edecekler. Tıpkı çukur eylemleriyle ülkemize kafa tutmaya kalkışan teröristlere, tıpkı Suriye sınırımıza musallat olan DEAŞ'lı ve PKK/PYD'li katillere yaptığımız gibi hepinizi ayak bastığınız yere gömecekler. Bu iş öyle masum insanların üzerine haince kurşun sıktığınız silahın kabzasına boyayla isimler tarihler yazmakla olmaz.”

Sözleriyle Çanakkale den bir tek Yeni Zelanda ya değil bütün Haçlı terörüne destek verenlere sert mesajlar verdi.

Öz cümle, Türkiye oynanan oyunun farkında.

Çanakkale zaferi kutlamaları öncesi yapılan vahşete karşılık Erdoğan nın sözleri de Ayasofya ve Haçlı terör sevicilerine kapak oldu.

Bundan sonra Türkiye ye karşı üst akıl hangi yollu deneyecek bekleyip görelim.

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları