Erol KARA

CHP'NİN AMACI İSTANBUL'U KAZANMAK DEĞİL, ERDOĞANI İNDİRMEK

Erol KARA

İstanbul seçimlerinin gergin geçmesi zamanında Fetullah Şiiri yazmış, Maklube yemiş olanların iştahını bayağı kabartıyor.

Belli ki, İmamoğlu üzerinden de başka senaryolar hazırlanıyor.

İsrail Maslahat güzarı ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu nun Kalamış da bir yat içerisinde görüşmesi, arkasından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ‘ün aynı Maslahat güzar ile görüşme yapması hiç hayra alamet değil.

Ekrem İmamoğlu gayet beyefendi ve idareciliği ile kalsa süreci tek başına yönetebilir lakin, üst aklın yönlendirilmesi ile çok kritik bir sürece girdiğimiz görülüyor.

Evet herkesin çok dikkatli olması gerekir.

Yani bize ülke olarak her sene Ramazan ayında farklı şeyler yaşatıyorlar.

Bakınız bu ramazan ayı içinde de Katil İsrail’in Gazze’yi vurması, İstanbul seçimleriyle birlikte, ABD’nin yeni yüz yıl projesini dile getirmesi, sınır ötesinde ve sınırlarımız içinde 25 şehitin gelmesi, Anadolu Ajansı bürosunun vurulması, Doğu Akdeniz de petrol aramada ki gerilim yaşadığımız olumsuzluklar lakin,

Belli ki, bu Ramazan ülkemiz için yine kolay geçmeyecek.

Başa dönecek olursak,  Ekrem İmamoğlu’nun”iş adamları ve sanatçılara büyük görev düşüyor” demesi sokağa davet anlamında yorumlanırken, hedef Ak Parti değil direk Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak algılandı.

1950’den itibaren koalisyonlarla siyasi hayatta tutunmak isteyen CHP İstanbul ve Ankara seçimlerinde gösterdiği performansla başarı yakaladığını düşünüyor.(!)

Seçimin yenilenmesi ile mağdur edebiyatı yapan CHP bu kez sinir uçlarını kaşıyarak, kripto görüşmelerle belli ki, dış güçlerden medet umarak, merhamet bekliyor.

Aslında bu siyaseti cinayete dönüştürmek gibi bir şey. Ama bedeli eminim ağır olur.

Bakınız: Ak Parti ise, Genel başkanlarını tek bırakarak ülkeyi büyük bir kaosa sürükledi.

Kısacası Ak Partiliyim diyen herkes sayın Cumhurbaşkanını tek bıraktı. İstanbul seçimlerine bu kadar önem ve ehemmiyet verildi ise, neden? Ak Parti Milletvekilleri ve bürokratları neden dikkat etmedi.

Neden ? sandık başkanları memur değil de FETÖ’nün kiralık elemanlarından temin edildi de kimsenin ruhu duymadı. Ak Parti yalnızca yatırım yapan kurumlara mı sağlam adamlarını yerleştiriyor. YSK gibi hayati önem taşıyan yerlere neden sağlam adamlarını yerleştirmedi.? De şimdi feveran ediyor,

Kimse Adressiz mektup yazmasın. Kimse kimseye de kandırmasın. Ak Partiliyim diyen herkes kulağının üzerine yattı olanları duyamadı.

Seçimler zora girdiyse bu Ak Parti’nin atadığı bürokratlardan, Milletvekillerinden kaynaklandı.

Neden ? Ak Parti’nin görevlendirdikleri müşahitler daha sandıklar bile açılmadan bulundukları yerleri terk ettiler.

Bakınız Sayın Erdoğan hep merhametinden kayıp etti. Merhameti ile kabul gördü. Tek hatası yol arkadaşım dediklerinin kendisini arkadan vurması, yalnız bırakması.

Evet İstanbul seçimleri yenilenecek HDP TKP, DSP belki de SP yine CHP ile kol kola yürüyecek. Bakalım o CHP’nin güvendikleri kendine himmet edebilecek mi? Nizami bir seçim yapılırsa, öyle bol keseden atabilecek mi?

Ezcümle AK Parti kulağının üzerine yatmaz ise, Avrupa, katil ABD ve İsrail sonsuz destek verse de Milletin iradesi ön planı çıkacak.

Göreceksiniz Ak Parti 3 Haziran da seçimleri kazanacak ama, CHP bu kez kızıl kıyameti kopararak sokaklara kendini atacak. Çünkü CHP’nin amacı seçimi kazanmak değil amaç Erdoğan’ı indirmek.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları