Erol KARA

BRUNSON VE CEMAL KAŞIKÇI TEZGAHI

Erol KARA

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde gerilime neden olan ABD’li ajan Andrew Brunson’a ilişkin görülen davanın 4. duruşması bugün..

 

Washington bu duruşmada Brunson'ın serbest bırakılmasını bekliyor. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Rahip Brunson’un bugün ki duruşması ile ilgili bir açıklamada bulundu.

 

Pompeo, "Serbest bırakmak yapılacak en doğru şey olur. Bırakılması Türk-Amerikan ilişkileri açısından da önemli bir adım olacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Evet bugün Türkiye açısından çok önemli tarihi bir gün. Katil ABD 15 Temmuz’un mimarı ve PKK’nın hamisi olan ABD’li Papaz’ı yaptıklarından dolayı yargılamayın o mahsum bir dini adamı diyor.

 

Brunson denen katil’in PKK’nın bölgede daha çok aktif halle gelmesi için kaç bin kez Güneydoğu ya gittiğini 15 Temmuz öncesi kimlerle ne plan yaptığını hiç’ e sayarak “sizin kanunlarınız bizi bağlamaz. Biz istediğimizi alırız yoksa, size yaşama hakkı vermeyiz” diyerek aylar öncesinden zaten Kur baskı ile yapacağını yapmıştı.

İyi de biz Brunson denen Palaz’ı bıraktık diyelim. Peki aylardır süren Kur baskısından dolayı Türkiye nin zararını kim ödeyecek.

Kanaatim o ki. Brunson serbest kalacak. Papaz’ın evine asılan Türk Bayrağı ile verilen mesaj gayet açık. Savcıların değişmesi, hakimin değişmesi serbest kalacağının işaretleri gibi.

İyi de serbest kalırsa, Ak Parti Hükümeti artık inandırıcılığını kayıp etmez mi? Türk halkının yargıya olan güveni sarsılmaz mı?

Bana kalırsa “Batı Balık yan gider” madem olan olmuş ;  az dan az, çoktan çok gitsin. Brunson denen Papaz serbest bırakılmamalı.

Aksi halde Türk hükümeti de Türk yargısı da kendini inkâr eder. Söz konusu Papaz serbest kalırsa katil ABD’nin Dünya üzerindeki hükmü daha da artacak, bu meseleden dolayı Türkiye’nin uğradığı zarar yanına kar kalacaktır.

Brunson serbest kalsa. Katil ABD bize CİA tasmalı Fetullah’ı verecek mi?

Brunson serbest kalsa, elini PKK’nın üzerinden çekecek mi?

Mazlum İslam coğrafyasında Müslüman kanı duracak mı?

Kur baskısı sona erecek mi? Hayır…

Öyle ise adil bir yargılama ile Brunson denen zat-ın cezasını vermeli. Bu yargılama adil olmazsa, FETÖ den mahkûmiyet alanlara nasıl bir cevap hakkı doğacağını biliyoruz sanırım

Evet Türkiye’nin başı bir türlü dertten kurtulmuyor.

Bur taraftan Rahip Brunson davası bir taraftan da Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili Türkiye köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor.

Burada asıl hedef Tabi ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan.

Sayın Erdoğan ve Devletimiz ne olduğunu çok iyi biliyor, ama açıklanmıyor. Kapalı kapılar ardında neyin pazarlığı sürüyor ? ilerleyen zamanda göreceğiz, lakin ABD bu olayın başında rol alıyor. Kaşıkçının  Washington’dan İstanbul'a gönderilmesi tesadüf değildir. Bir insan katlediliyor veya kaçırılıyor.  

Dünya vicdanı üç maymunu oynuyor. İnsaf be insaf.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları