Erol KARA

BIZA GERİN ŞÖNA ÇİMERA OK VENA 

Erol KARA

MOSAD Ajanı Molla Mustafa’nın büyük oğlu Mesut Barzani daha birkaç ay önce Türkiye de kırmızı halıda karşılandı, kırmızı halı ile gönderildi.     

Suriye Devlet Başkanı Esed de Dolmabahçede krallar gibi karşılanmış birkaç ay sonra ipler kopmuş, sonra üstü kapalı savaşa girmişti.

Yok biz sanırım sınır ötesi takibatı yapamıyoruz. Çünkü çorbamızı içip giden bize savaş ilan etmeye başladı. Bu nasıl diplomasiyi iyi analiz ediyorum demek anlamış değilim.

Evet MOSAD Ajanı Mesut Barzani bugün referandum yapıp (!) sözde bağımsızlığını ilan edecek.

Sanki bağlı olduğu Merkezi Irak hükümeti bağımsız mıydı ki, kurulmasını istediği Kürt Devleti de bağımsız olsun.

Bu eli kanlı MOSAD ajanının sözde kuracağı Kürt devletinin kime faydası var?

Tabi ki emperyalist devletlere.

Bakınız ; Ortadoğu insanlık tarihinde önemli bir yer olan Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarını kesiştiği bir bölgedir. Coğrafi ve jeopolitik konumundan dolayı Dünyanın merkez bölgesini oluşturan Ortadoğu, Kafkaslar, Anadolu ve Balkanlarda kurulmuş olan tüm siyasi teşekkülleri her zaman yakından ilgilendirmiştir. Bu bölgenin her zaman giriş çıkış kapısı olması bölgeyi her zaman çekim merkezi haline getirilmiştir. Bu bölgenin petrol ve yer altı zenginliklerine sahip olması bu bölgeyi önemli kılmaktadır.

Bölge 19. Yüzyıldan itibaren Avrupalı Devletler Ortadoğu bölgesine sahip olmak amacıyla bir hâkimiyet mücadelesi için girmişlerdir. Bu mücadeleden dolayı günümüze kadar bölgede huzur ve sükûnet sağlanmamıştır

Şimdi bölgede çok asimetrik bir savaş var. ABD’nin çok işine yarayan örgütler var. Ortadoğu adeta mezbahane olmuş her gün kan akıyor.

Eli kanlı Barzani ise emberyal devletlerin kucağına düşmüş. Şefaati Allahtan değil MOSAD ve CİA ‘dan bekliyor.

Ama yakın tarihte görecek ki, şefaat beklediği devletler kendisini ne hale getirecek. Gözesinden su içtiği ülkeler onu ne hale getirecek. Zazaların bir sözü var derki;” Bıze Gerin Şöna Cimere ok vena” Yani uyuz keçi gider gözesinden su içer.

Evet uyuz keçi gidip gözesinden su içer. İçer de sonu ne olur onu bekleyip göreceğiz. Keçi gibi inatlaşıp Kürt gardaşlarımızı içi kan dolu havuzun içine atmak küresel güçlerin kucağına atmak ne demek göreceğiz.

Unutmayın gün gelecek Bölgede ki bütün aşiretler Barzaniye karşı ayaklanacaklar. Çünkü Kürtler kucağa oturmayı pek sevmezler. Onurlu ve gururlu insanlardır. Aç kalır başı dik gezen insanlardır. Kukla olan MOSAD ajanı Barzaninin nefsani tavırlarıyla asla teslimiyeti kabul etmez.

Evet Bugün tarihi bir gün. Barzani baba mirasının sonuna geldi. Bakalım Saddam gibi hangi kuyudan çıkarılacak Dünyaya rezil edilecek.

 Selam ve Dua ile.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları