Erol KARA

BEDDUALI OLAN CHP, HDP İLE İTTİFAK PEŞİNDE

Erol KARA

24 Haziran seçimlerinde duvara toslayan CHP, bu kez 2019 yerel seçimlerinde HDP ye göz kırparak ittifak yapmanın peşinde.

HDP’yi Meclis’e sokan CHP, inadına duvara toslamayı devam ederken tarihi geçmişini unutup eli kanlı terör örgütünün siyasi kanadıyla omuz, omuza siyaset e devam ediyor.

Atatürk’ün partisi olan CHP yi anlamak mümkün değil.

Nerde bir terörist cenazesi varsa CHP li vekilleri orada görüyoruz.

Cumhuriyet savcısı Kiraz, Çağlayan adliyesinde şehit edilirken çatışmada öldürülen teröristlerin cenazesine CHP li Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının katılmasını hiç unutmadık. PKK lı teröristlerin cenazelerine katılıp gözyaşı döken CHP li vekilleri hiç unutmadık.

Bakınız; CHP artık terör üssü haline getirilmiş. Devlet geleneğinden uzak eylem ve tavırlar içindedir.

Cumhuriyet sonrası Türkiye de yaşayanların ortak akıl noktası olan CHP 2010 lı yıllarda amacından uzaklaşarak adeta ABD dilli, FETÖ dilli, PKK dilli ve AB birliği bazı ülkelerin söylemleri ile siyaset yapmaya devam etmiştir.

CHP niye böyle oldu?

Ben size diyeyim.

Çünkü CHP beddualı bir parti.

CHP döneminde Türkiye de 18 sene boyunca ezan Türkçe okunmuştur. 1950 Türkiye genel seçimleri sonrasında, Demokrat Parti Arapça ezan ile ilgili olarak çalışmalara başlamış ve Başbakan Adnan Menderes in girişimleri ile 16 Haziran 1959 ‘de  Ezan Arapçaya yeniden çevrilirken, aynı gün İkindi ezanında Arapça ezan yasağı resmen kalkmıştır.

Bursa'da bir camide 7 defa İkindi ezanı okunmuş, Şanlıurfa'da Hasan Padişah Camii müezzini de kabulü dolayısıyla ağlamış, Ayrıca, 6 Temmuz 1950 tarihinde de haftada üç gün Ankara Radyosu'nda Kur'an okunacağı belirtilmiştir.

Evet o dönemde gizli gizli kur-an-ı kerim okunur, gizli gizli Din eğitimi alınır, çarşaflı kadınlar sarıklı yaşlılar adeta Asker korkusundan kışla önünden geçemezlermiş.

Adnan Menderes ezanı Arapçaya çevirdiği için dönemin derin yapısı ve küresel güçleri tarafından idama mahkum edilmiş, ve infaz gerçekleştirilmiştir.

Evet CHP taa.. o dönem de aziz Millet tarafından beddua almış bununla da kalmamış, o dönemden bu yana CHP yi hep muhalefete mahkum etmiştir.      

Yani hem Adnan Menderes in ahı, hem mazlum Türk halkının ahı CHP den çıkmış, ve daha da çıkmaya devam etmiştir.

Şimdi;  Atatürk’ün o partisi, Dünya nın en tehlikeli ve eli kanlı örgüttü olan PKK nın siyasi kanadı olan HDP ile işbirliği yaparak Atatürk’e ve onun ilkelerine açık açık ihanet etmiştir.

Gelinen süreçte CHP- HDP’yi 24 Haziran seçimlerinde TBMM ye sokmuş, 2019 yerel seçimleri için ise ittifaktan bahis ederek, CHP nin gözünde hep ötekiler suçlu anlayışı ile hareket etmeye devam etmiştir.

CHP acıkınca kendi yavrusunu yiyen canavar gibi bunca yaptıklarından sonra halla kuyruğunu dik tutmanın peşinde görünse de, aziz Millet CHP nin HDP ile ittifakını asla ve asla tasvip etmemektedir.

Mübalağa etmeden diyebilirim ki, CHP adeta, İncil’de sözü edilen  “içine cin girmiş domuz sürüleri” gibi helaklerine sebep olacak bir uçuruma doğru koşuyor.

CHP nin PM üyeleri arşı titretecek söylemleri ile HDP yakınlaşmasını meşru görerek, kendilerini ıslah edici, Ak parti cenahını ise bozguncu, diktatör olarak lanse etmeye çalışırken, yerel seçimlerde HDP ile dirsek teması parti içindeki beyinsizler yüzünden helak olup bitecektir.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları