Erol KARA

BARZANİ NEVRUZ'DA BAĞIMSIZLIĞINI İLAN EDECEK

Erol KARA

Irak ordusu Kerkük ‘de Barzani güçlerini İspanyol boğası gibi vurdu geçti. Bu arada Barzani nin PKK ile işbirliği ise tescillendi.

Evet Sayın Cumhurbaşkanının bir gece ansızın gelebiliriz sözü Elbette Barzani için söylenmiş bir sözdü. Lakin gerek bile kalmadı. İki hafta bile dayanamadılar. MOSAD tan Tanlı Mesud Barzani nin ucuz paralı askerleri ayakları kıçlarına vura, vura kaçtı.

25 Eylül ‘de Bağımsızlık dan dem tutan Barzani şimdi şap’a oturdu. Barzaninin atadığı Kerkük valisi kayıp.

Düşünün bir kere ABD işgalinden çıkmış ordusu zayıf Irak ordusu Barzani nin Peşmergelerini tuzla buz etti. PKK ile birlikte girdiği Musul’dan geldikleri gibi kaçtılar.

Barzani nin Musul Hayalli 12 Saat içinde sona erdi.

Musul da yaşanan daha doğrusu Kuzey Irak da yaşananlar Türk siyasetini yakından ilgilendirdiği için siyaset uzmanı ve eski Başbakanlardan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun 10 Maddelik çözüm önerisi Türkiye de tansiyonu bir anda yükseltti.

'Hiçbir taraf bu kadim ve zengin şehirde başlatılacak bir yangının Kerkük’le sınırlı kalacağı ve bir tarafın mutlak surette kazanacağı bir senaryonun gerçekleşebileceği vehmine kapılmamalıdır' diyen Ahmet Davuoğlu, "Kerkük’te çıkacak bir çatışma Arap-Kürt, Kürt-Türkmen, Sünni-Şii çatışmalarını körükleyecek ve bir tsunami etkisiyle yayılmasına yol açacaktır" ifadesini kullandı.

Ah be Ahmet Hoca bu oldu mu?

Keşke bu 10 Maddelik sözde ültimatomunu ülkenin Cumhurbaşkanına kendi elinle verip sosyal medyaya taşımasaydın. Siyasettin kitabını yazan birinin ulu orta bu sözleri söyleyip Türkiye nin de hata yaptığını açık açık söylemesi ne kadar anlamlı kalabilir ki.

İşte Millet olarak biz buyuz. Unutulmayalım, arada sırada kendimizi gösterelim egolarıyla ortaya çıkıp itibar kayıp etmeye namzet bir milletiz.

Ahmet Davutoğlu partisinin beceriksizlikleri, egoları üzerinden oy devşirme planı yapmamalı. Kendi inanç ve değerleri ile  gelecek projeleri ile bilgili, dürüst ve cesur kadroları ile halkın önüne çıkmalı. Ülke hassas bir dönemden geçerken yayınladığı 10 Maddelik çözüm önerisi ile birilerinin ekmeğini yağ sürmekle devlet adamlığı, ben söylemiş timle olmaz.

Evet Kuzey Irak Kürt yönetimi Bağımsızlık için referandum yaptı. Lakin Bağımsızlığını ilan etmedi. Neyi bekliyor?

Size söyleyim. Barzani 2018 Mart Nevruzunu bekliyor. Nevruz ‘da Başta ABD , İsrail ve İngiltere nin de desteğini alarak, sözde  Kürt Bayramında (!) bağımsızlığını ilan edecek.

Ha bu arada, Katil ABD nin PYD ye verdiği Konvansiyonel silahlar o tarihe kadar bize dönmezse.

Tarihe not düşüyorum. PYD ye verilen silahlar çok kısa süre içinde bize dönecek. ABD-PKK-PYD ülkemizin Güneyinden işgalle hazırlanıyor.

Türkiye bunun farkında mı?

Bana kalırsa farkında. Çünkü Irak topraklarında bulunan BASİKA kampında 5 bin Türk Askerinin bulunması Türkiye nin tehlikeyi fark etmiş anlamında düşünmek gerekir.

Özet olarak Barzani Kaçtı. Irak askerleri kovaladı. PKK ile Barzani işbirliği tescillendi. Ahmet Davutoğlu nun anlamsız 10. Maddelik açıklaması son üç günün manşeti.

Bu arada ABD ile ipler gerilirken Mersin ‘de Polis servis aracına yapılan saldırıda yaralanan kahraman Polislerimize Allahtan şifa diliyorum. Saldırının menşei belli fail aramaya gerek yok. Allah’ın gazabı katil ABD ile Siyonist İsrail’in başına olsun.

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları