Erol KARA

BANKAMATİK MÜDÜRLERİNE ARTIK GÖREV VERİLSİN

Erol KARA

Devlettin üzerindeki en büyük kamburlardan biri olan Kamu hastaneleri Birliği Genel sekreterliği nihayet kapatıldı.

Hiçbir ehemmiyeti ve fonksiyonu olmayan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Devletti milyarlarca zarara uğrattığı gerekçesi ile yeni sağlık bakanı tarafından kapatıldı. 

 

Elazığ ‘da iki yıldan beri Genel sekreterlik görevini başarı (!) ile sürdüren Adnan Seyrek Hoca da ait olduğu yuvasına döndü.

 

Ehh… Bela aramak gibi bir niyetim yok ama Adnan hoca var mıydı? yok muydu belli değildi hoş.

Genel sekreterlik mevzusu çıktı çıkalı yaklaşık 20 kadar asaletli müdür ve müdür yardımcısı 4 Yıl, 10 Aydan beri kızağa çekilmiş Bankamatik memuru gibi aydan aya maaşlarını alıp yan gelip yatmış…

 

İşte biz bundan dolayı iflah olmuyoruz.

 

Düşünün Her biri en az 15 Yıllık çok tecrübeli müdür ve müdür yardımcısı Ak Partiye yakın olmadığı gerekçesi ile kızağa alınmış sadece aydan aya Bankamatık’ten maaş almış yan gelmiş yatmış.

 

Bahsini ettiğim müdür ve müdür yardımcılarının kabahati bu işte asla yok. Onlar sadece siyasi fikirlerinin kurbanı olmuş.

 

Ehh artık yanlış hesap Bağdat’tan mı döndü yoksa zararın neresinden dönsek kardır misali mi? oldu bilmiyorum. Hatayı anlayan yeni sağlık :Bakanı yeniden il Sağlık Müdürlüğü işlevini hayata geçirdi.

Nedense, Sağlık ta ki bu hengame yıllardır hiç bitmedi, bitmiyor.

 

Bakınız Şehir hastanesi de hızla devam ederken, Asker hastanesinin dış yüzeyi mantolama işlemleri devam ediyor.

Bu nasıl yaman bir çelişkidir anlamış değilim. Şehir hastanesi yapılıp bütün birimlerin orya geçeceği söylenirken neden Milyarlarca para verilip Asker hastanesinin dış yalıtım mantolama işlemlerine o kadar para veriliyor anlamış değilim.

Birilerine Hesap günü çok mu uzak görünüyor.?

 

İnanın bunları CAKA satmak için yazmıyorum. Hak ve hakikatin ihyası adına “cana işlemek” için yazıyorum.

Hakkaniyet yerlerde sürünürken Dilimi zapt edemiyorum.

 

Şimdi Genel Sekreterlik kapandı. Sağlık Müdürü de genel sekreter gibi mi? olacak bilmem ama insanın yiyeceği naneyi kokutmaması lazım.

 

Evet yeni Sağlık müdürü inşallah fesat kumkumalarının içine düşmez ve onu hep sahada görürüz.

Önce, 4 Yıldır kenara köşeye atılmış sabıkalı muamelesi gören tecrübeli Müdür ve Müdür yardımcılarını sahayı çıkarır, Onlarda artık Bankamatik Memuru olmaktan kurtulur.

 

Evet Madem Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği kapandı. İş Sağlık Müdürüne düştü.

Allah için bulunduğunuz o makamın hakkını verin. Fincancı katırlarını ürkütmekten korkmayın. Omuzlarınıza aldığınız veballi bilin ve sabaha kadar uyumayın.

 

İlin valisi, Belediye Başkanı, Emniyet müdürü sahada ise, sizde bağlı hastanelerin  idarecilerin, özel hastanelerin ensesinde boza pişirin.

Yoksa sizde çoban kulübesinde padişah rüyası görenlerden olursunuz.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları