Erol KARA

BAKAN VE VEKİLLERİN HDP KAPISINDA NE İŞİ VAR?

Erol KARA

İslam Dünyası’nın Filistin politikası iflas etmiştir.

Darbeci Sisi’nin yıllardır iş başında kalması, Filistin’e yapılan zulmün devam etmesi ve mazlum coğrafya da Müslüman kanına seyirci kalan İslam dünyasının birlik ve beraberlik politikası artık çökmüştür.

Zemzem ve Hurma Müslümanı olan Suudiler ise zalimdir çadır devletidir. Cemal Kaşıkçı cinayetini üstlenen Kral Selman ise Azazil’dir.

ABD ve PYD’nin yol arkadaşı olan Suudi Arabistan, intikam savaşları ile Yemen de binlerce Müslümanı öldürürken Hüsilerin iki füzesi ile yaşam kaynağı olan Petrol rafinerileri havaya uçunca ABD den 67 Milyar dolar verip satın aldığı silahların hükmünün kalmadığı ortaya çıktı.

Evet, İslam dünyasının birlik ve beraberlik politikası kesinlikle çökmüştür. Çünkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki yaptığı konuşma sonrası bir iki ülke dışında hiçbir İslam ülkesinin Erdoğan’a destek vermemesi Filistin politikasının da birlik ve beraberlik söylemlerinin de iflas ettiğini gösterdi.

*** *** *** ***

TARİH AK PARTİ’YE BİR MİSYON YÜKLEDİ

Diyarbakır da PKK’nın kaçırdığı gençlerin Aileleri oturma eylemine devam ederken onlar ziyaret edenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Türkiye’nin birçok yerinden Anneleri ziyaretler devam ederken, bunların arasında AK parti Milletvekilleri ve bakanların olması bir hayli düşündürücü.  Bir kere Ak partili Bakan ve Milletvekillerinin HDP nin kapısına kadar gidip orada resim vermesi siyasi ahlaka tamamen ters olduğunu hatırlatmak isterim.

Devlet acze düşürülmüş gibi Başta İç işleri bakanı ve Ak parti Milletvekillerinin HDP kapısı önünde sanki merhamet dilenir gibi açıklama yapması Devlet terbiyesine kesinlikle sığmıyor.

Siyasi sağırlıklarını ve körlüklerini Devlete ödetmenin anlamını var mı, bilmiyorum? Ama Ak Partli Milletvekillerinin HDP kapısı önünde bekleyişlerini sürdüren Annelere desteği o adreste olmamalı.

Ak Parti eleştirdiği her şeyin içinde olmamalı ve HDP kapısına gönderdiği Bakan ve Milletvekilleri için öz eleştiri yapmalıdır.

Unutulmamalı ki, arka bagajı dolu olan iki parti gelir gelmez bu konuları malzeme konusu yaparak Ak partiyi yıpratmak için bütün “salvoları” devreye sokmaktan çekinmeyecektir.

Tarihin AK partiye bir siyasi misyon yüklediğini Milletvekilleri ve Bakanlar unutmamalı. Ayrıca karşımızda PKK değil, karşımızda ABD var, emperyal ülkeler var.

Devlet itibarı HDP kapısı önünde asla eritilmemeli.

Ümmetin lokomotif olan Ak Parti iç siyasette kan kayıp ederse uluslararası arenada asla kabul görmez tuzla buz olur.

Hal böyle olunca Ak Parti hükümetine “cehaletinle cesursun” diyenler bazen haklı çıkıyor lakin Cehalet siyasette belki çalışır ama gerçekle çatışır.

Bakınız, 1 Ekim itibarıyla TBMM yeni yasama yıllını açarken Sayın Cumhurbaşkanı kamuoyunu heyecanlandıracak kapsamlı değişikliğe imza atması lazım. Aksi halde AK Partinin “Kanasçıları” nokta atışları ile partiye büyük zararlar verecek.

Başa dönecek olursak, hükümet temsilcileri sahip olduğu misyonu, iyi analiz edip sadece tribünlere oynamak adına devleti ve milleti küçültecek seküler yaşama ters girişimlerde bulunmaktan kaçınmalıdır.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları