Erol KARA

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU'YA AÇIK MEKTUP

Erol KARA

Bu depremde gördük ki, ülkemizin birlik ve beraberliğinden hazımsızlık duyanlar içindeki kin ve nefretini etrafa saçarken depreme ilişkin provokatif söylemleri yine suç niteliğindeydi.

Evet; yaşadığımız depremler ne kadar büyük olursa olsun bizim milli ve manevi birlikteliğimiz güçlü olduğu için hep birlikte güzeliz.

Elazığ ‘da yaşanan deprem sonrası yaralarımızı sarmaya çalışan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bilhassa içişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ederiz.

İnsanlığın ders çıkaracağı bu deprem de bazı alçaklar hainliklerine yenilerine ekleyerek yine bizi ayrıştırmaya çalışsa da biz daha çok birbirimize sarılmayı öğrendik.

Devlet bütün imkânlarını Elazığ ‘a seferber etmiş ülkemizin bütün hayırseverleri elinden geleni yapıyor. Lakin sıkıntıları iyiden iyiye hissetmeye başladık.

Bakınız daha ilk günden itibaren Elazığ halkının yanında olan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, kriz yönetiminin başındaki isim olsa da hatalar zinciri almış başını gidiyor.

Krizi ilk günden itibaren yönetmeye çalışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu birkaç maddeden oluşan önerilerimizi dikkate alırsa işlerin kolaylaşacağını tahmin ediyoruz.

Sayın Bakan …

Elazığ halkı İl Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı sahada görmek istiyor, ona ulaşmak ona dokunmak istiyor.  

İl Valisi gelen giden bakanları karşıladığı için vatandaşla temas kuramıyor.

AFAD telefonlara cevap vermiyor.

Yardımlar hak edenlere değil istismarcıların eline geçiyor.

Depremlerden dolayı tecrübeli Valilerimiz olan Sakarya ve Van valileri Merkez de boş oturacağına Elazığ’a getirilip kriz yönetiminde görevlendirilirse Sayın Çetin Oktay Kaldırım sahaya çıkar şehir insanı ile temas kurar işler daha iyi yürür kanaatini taşıyoruz.

Halkın öfkesi, Muhacir kardeşlerimizin yapılan yardımlardan ziyadesi ile faydalanıp gerçek ihtiyaç sahiplerinin faydalanmaması yönündedir.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD Başkanının telefonlarının kapalı olması büyük tepkilere neden olduğu gibi bu durum bir hayli düşündürücüdür.

Şartlar ne olursa olsun, yıllardır Elazığ halkı ile bütünleşmiş İl Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın sahada olmasa gerekir.

Şehrin yalnızca deprem bölgesi olarak değil AFED bölgesi olması şehir insanına ve iş insanlarına büyük katkı sağlayacağı gibi var olan gerçeği de gözler önüne serecektir.

Sayın Bakanım…

Depremin ilk gününden itibaren yaramıza merhem oldunuz. Lakin yukarıda bahsini ettiğim sorunları dikkate alır şehrin AFED bölgesi olarak ilan edilmesi yönünde tasarrufunuzu kullanır yardımcı olursanız acılarımızı hafifletir varlığınızı tamamen hissettirirsiniz.

Aksi halde tarih boyunca hep devletinin yanında milletinin yanında olmuş El aziz, size gönül kor,  lakin küsmez.

Ezcümle; Elazığ halkı Sayın Cetin Oktay Kaldırm’ı sahada görüp zaman zaman açıklama yapmasını bekliyor, yanında görmek istiyor. Ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı evlerin bir an evvel tespit edilip Afet zedelerin kalacağı barınma merkezleri tespit edilerek yerleştirilmesi gerekir diye düşünüyoruz.

Allah gücünüzü ve kudretinizi artırsın.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları