Erol KARA

ASKERLİK KANUNU TBMM'DEN GERİ ÇEKİLMELİ

Erol KARA

Türkiye Doğu Akdeniz de sıkıştırılıyorsa, Muhalefet iktidar kadar sorumludur ve bir olup yumruğunu sıkmalıdır.

Adressiz mektup yazmanın anlamı yok, kimse kulağının üstüne yatmasın.

Devlet akıl ile yönetilir…

Muhalefet ise, Devletin ortaya koyduğu Milli ve manevi konulara ülkesinin yanında olmalı asla küresel güçlerin, egemen güçlerin ağzı ile konuşmamalı.

Hem Hükumet, hem Muhalefet, içe kapanıp etrafımızda yaşananları görmemezlikten gelir küçük hesapları büyük hesaplara kurban ederse, söyleyecek çok şeyimiz kalmaz.

Şu an asimetrik bir savaş ile karşı karşıyayız.

Doğu Akdeniz ‘de yüzlerce savaş gemisi,

Suriye de katil ABD’nin 20’ye yakın askeri üssü,

Balkanlarda ABD’ye ait yeni üslerin kurulması ve askeri takviyesi, etrafımızın Hilal gibi çevrelenmesi ile hayırlı bir rüya görmeyeceğimiz belli.

Bakınız, Anadolu coğrafyasında ayağımızı yere sağlam basmalıyız.

Eğer yere sağlam basmazsak, Unutulmaması gerekir ki, Bu ülkenin her daim hain kontenjanı vardır.

Bu hain kontenjanı ile birlikte hareket edeceksek, akıbetimiz pek hayır olmaz.

Bakınız; Ak Parti ile CHP müsamere çocukları gibi birbirlerini didiklerken, hele CHP den Doğu Akdeniz ile ilgili tek bir kelime açıklama gelmemesi küçük hesapları büyük hesaplara kurban edildiğini gösteriyor.

Tarih siyasi ve iktisadi olayların Laboratuvarıdır.

Bakınız, sınırlarımız ateş çemberi altında iken, 170 Bin Km Kıta Deniz sahası olan ülkemizin daha fazla askerle daha fazla korunması gerekirken, askerlik kanununu TBMM’ye getirerek, yaklaşık 200 Bin askerin terhis edilmesini son derece sakıncalı buluyorum.

Bu işin müsebbibi Ak Parti hükûmetidir.

Bu Osmanlının son günlerini hatırlatıyor.

Askerlik kanunu TBMM’den derhal çekilmelidir.

Görüştüğümüz askeri yetkililer kanunun çıkması durumunda terhislerle birlikte nöbet tutacak asker bulamayacaklarını belirterek, bu konunun son derece sakıncalı olduğunu belirtiyor.

Kahraman ordumuz tam profesyonel kadroya geçmeden kanunun çıkması ile terhislerin yapılmasını son derece sakıncalı buluyorum.

Katil ABD’nin ES-400 ve F-35 ler konusunda son tavırları son derece ciddiye alınmalıdır. ABD’nin İran ‘ı hedef gösterip Türkiye ye NATO destekli hareket düzenleyebileceği konusunda son derece endişelerimin olduğunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim.

Anadolu’dan yazan birinin söylemleri ne kadar dikkate alınır bilmem ama, FETÖ konusunda tam 20 Yıl önce“Fettulah Gülen cemaatinin Türkiye’de darbe ve işgal girişimleri olabilir” sözlerim ve yazılarım tarihi bir vesika olarak gazetelerin arşivlerinde saklıdır.

Evet Tekrar ediyorum.

Sınırlarımız ateş çemberi altında iken, yeni askerlik kanunu TBMM den derhal geri çekilmelidir. Aksi halde görecek rüyamız kalmaz.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları