Erol KARA

ANNELERİN EYLEMİ TARİH YAZIYOR

Erol KARA

Naif laflarla meseleyi tarif edemezsiniz.

Bizim Kürt kardeşlerimizden ne fazla bir yaşantımız, ne de imtiyazlarımız var.

Hepimiz Çanakkale de, Sivas kongresinde beraberdik.

Hepimiz adalet önünde aynı koşullarda yargılanıyor aynı havayı teneffüs ediyoruz.

Türklere sağlanan haklar Kürtlere sağlanmıyor mu?

Bizim Kürt kardeşlerimizden fazla ne artımız ve imtiyazımız var.

Hepimiz hukukun önünde eşit değilmiyiz.

40 Yıl önce emperyalist güçler tarafından kurulan ve binlerce gencimizin kanına doymadan bu kez ABD eli ile PYD kurarak, Suriye de Mehmetçiğe kurşun sıkmaya devam eden PKK, büyük bir iftira ile Kürtlerin haklarının verilmediğini iddia ediyor.

HDP Milletvekilleri de “Kürt hakları yok” diyerek PKK’nın faşizmine susarak yalanlarına yalan katıp gençlerin Kandille götürülmesine sebep oluyor.

PKK nın korku diktatörlüğünden tırsan HDP’li Milletvekilleri, Kandilin talimatı ile yatıp kalkarken çocukları ise Avrupa da fing atıyor.

Geçmişte Devlettin uzattığı eli FETÖ eli ile geri çevirip kan dökmeye devam eden PKK, şimdi katil ABD’nin kucağında yine Suriye de Mehmetçiğe kurşun sıkmaya devam ederken kaçırdığı gençlerin anneleri gözyaşları sel olup akıyor.

Evet Yıllardır katil ABD kendi çıkarlarına göre PKK’yı kullanıp Türkiye ye silah satmayı başaran alçak iki yüzlü Müslüman kanı döken bir ülke olarak tanınır.

Kardeşi kardeşe kırdırmayı yıllardır başaran ABD’nin bu oyunu, ancak Kürt gardaşlarımızın dirayeti ile bozulacak inşallah.

Hal böyle iken, PKK’nın siyasi kollu olan HDP eğer değişikliğe gitmezse Türkiye partisi olması yönünde gerekli değişimleri sağlamazsa belki de Kürt gardaşlarımızla birlikte en kötü günleri yaşayacağız.

Bakınız PKK’nın faşizmine karşı susan siyasetçiler başka mevzilerde konuşmayı tercih ederken, bu sessizliğin nedeni ise yavaş yavaş netleşmeye başladı.

HDP ile işbirliği yapan CHP’nin Diyarbakır da ki anneleri bir kez ziyaret etmemesi meselenin içyüzünü yavaş yavaş ortaya çıkarırken, 2023’e kadar CHP’nin HDP’yi destekleyeceği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu nu Kürt oylarıyla Cumhurbaşkanı yapma projeleri atık gün yüzüne çıkmaya başladı.

On binlerce insanımızın kanına giren terörün ağababaları ve onların oyuncağı olan terör örgütü, bu “cesur yürekli” annelerin “merhamet isyanı” karşısında apışıp kalmış durumda iken CHP nin mağdur annelere destek vermemesi 2023 yatırımı olarak değerlendiriliyor.

Diyarbakır Anneleri, bu muhteşem eylemleri ile âdeta tarih yazarken, CHP’nin Milletvekili düzeyinde temsilci göndermemesi yukarıda bahsini ettiğim konuların doğruluğunu gösteriyor.

Cumartesi Anneleri’ne her hafta gidip, Diyarbakır annelerini görmezden gelen ilkesizliğinizin nedeni Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar HDP’ye destek verip Kılıçdaroğlu’nu ortak aday göstermek.

İşte Türkiye’deki kirli ve çarpık siyaset dedikleri bu olsa gerek. Bir taraftan mağdur anneler, bir taraftan koltuk uğruna HDP ile kurulan ittifak.

Yakışmıyor CHP ye bu tavır vesselam.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları