Erol KARA

ANITKABİR ZİYARETİ CHP'Yİ RAHATSIZ ETTİ

Erol KARA

CHP bu kez Ak Partinin Atatürk’e yaklaşmasından rahatsız. 10 Kasım’da Ak Parti’nin yaklaşımı CHP’yi o kadar rahatsız etmiş olacak ki, bıyık altından gülüşmeler felan benim adeta sinirlerimi bozdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz gardırop Atatürkçüsü değiliz. Biz inançla, kararlılıkla onun düşüncelerini savunan kişileriz. Atatürkçü olmak, geçmişe takılıp kalmak değil, Türkiye'yi çağdaş uygarlığın ötesine taşımak demektir. O nedenle bize kimse Atatürkçülük dersi veremez. Biz Atatürkçülüğü ruhunda, düşüncesinde yaşayan kişileriz." diye konuştu.

Yahu bu ne dengesizlik…

Biz Gardırop Atatürkçüsü değiliz derken, neyi kast ediyorsunuz Allah aşkına. Siz inançla kararlılıkla Gazi Mustafa Kemal’in düşüncelerini savunan kişiler olsaydınız. HDPlilerin safında yer almazdınız. İnsanları sokaklara çağırıp Gezi olaylarında onlarca insanın ölümüne neden olmazdınız. PKK‘nın uzantısı olan HDPliler ile aynı ağızdan konuşmaz ve hatta onların ellerini bile sıkmazdınız.

 

Siz Atatürkçü olsaydınız. Türkiye çağdaş uygarlığın ötesine taşımak için mevcut hükümetle kol kola girip, hem muhalefet yapar hem de ülkenin kalkınması için çaba gösterirdiniz yapılanlara da şapka çıkarırdınız.

Kılıçdaroğlu, kimsenin inancı, kimliği ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmadıklarına dikkati çekerek "Bunu yapanlar, Türkiye'nin en büyük bölücüleridir. Bölücülerin bizim aramızda yeri yoktur. Siyaseti bilgiye dayalı yapmak zorundayız. Boş laflarla siyaset yapılmaz." Diyor.

 

Yahu aklınıza mukayyet olun.

 

Siz değil miydiniz, başörtülü kardeşlerimizi yerlerde süründüren, siz değil miydiniz? Ankara’dan İstanbul’a bilmem ne yürüyüşü için HDPlilerle kol kola yürüyen, siz değil misiniz? DHK-C li vekilleri içinizde barındırıp örgüt ağzı ile konuşan

 

Edep yahu edep…

 

Şimdi Ak Partinin Atatürk ile ilgili söylemlerine bıyık altından gülmenin manası yok. Atatürk ile ilgili tasarruflar CHP’nin elinde mi?

İstanbul’dan Ankara ya anıtkabir ziyaret için giden AK partiler için CHP li vekiller alay edercesine “ Ne kadar samimiler bilmiyoruz” demeleri insanı çileden çıkarıyor.

 

Yıllarca Atatürk arkasına sığınıp bölücülerle kol kola giren, FETÖ ye destek verip Pennsylvania Kardinali gibi konuşanların AK Partilileri tiiye alması sinirlerimi bozuyor. Atatürk ün mirası üzerinden siyaset yaparak ayakta kalmayı başaran CHP kurulduğu günden itibaren yolsuzluklarını unutarak Milli şeflik ve Diktatör İsmet İnönü nün yaptığı mezalimi unutarak Ders vermeyi çalışması sinirlerimi bozuyor.

 

Sanki Anıtkabir’e Ak partililer gidemez, Ak partililer Gazi Mustafa Kemal diyemez.

Şuu vukundan beter derler ya…

 

İşte CHP aynen öyle. Şövalyeleri bol olan CHP bir taraftan Cumhurbaşkanına “Diktatör, Faşist” iki gün sonrada 10 Kasım kutlamalarında ise mimikleriyle Ak partililerin Anıtkabir ziyaretine sesiz tepki.

CHPlilere göre Atatürkçü olmak böyle bir şey galiba.

 

Selam ve Dua ile

 

Yazarın Diğer Yazıları