Erol KARA

AMERİKA DA PENTAGON SİYASETİ HAKİM

Erol KARA

Direkt Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek bir oluşuma çok büyük askeri güç katkı olağanüstü politik destek vereceksiniz. Türkiye’yi bitirmek isteyen örgütte devletçik kurduracaksınız sonra Türkiye’nin stratejik ortağı olacaksınız.

 

Yani ne bakımdan stratejik ortak oluyoruz? ABD ile.

 

Bunu sıradan insanlar bile soruyor. Bu yaklaşım tarzı ile düzeltilmesi kolay değil.  Türk halkı ABD den sahada fiili sonuçlar bekliyor.

ABD’nin Membiç deki komutanı çekilmeyeceklerini söylüyor.

Sen Mümbiç den çekilmeyeceksen, sonra müttefiklik hukukundan bahis edeceksin. ABD yepyeni yapılanmaya derinlik kazandırmaya çalışan hatta bölgedeki gelişmeleri bile taahhüt  edemeyen bir anlaşıyla hareket ediyor.

Bakınız ; Türkiye ABD ilişkileri nasıl düzelecek ortaya yol bulunabilir mi?  Soru işareti.

ABD siyasetinde ki çok seslilik ve kargaşa var. Ne anlama geliyor. Bu ?  bölgeyi nasıl etkileyecek?

Türk kamuoyunun kafası karışık. ABD de kaç başlılık var kafalar karışık.

Görünen o ki, Trump da pentagon’un bölgede ki siyasetine rıza göstermiş durumda. Dolayısıyla siyaset ABD de Pentagon siyaseti.

Türkiye kendi menfaatlerini ön plana aldı. ABD’liler ne der Ruslar ne der İran ne der, batı kaygısını bir tarafa iterek, kendi menfaatleri ile yaşamaya çalışmaya onu ön plana çıkarmaya başladı.

ABD eski Türkiye’yi göremediğinden belki,  şaşırıyor. Aslında Türkiye dış siyaseti tam bilmiyordu nihayet fiili tecrübelerle Türkiye de kazandı.

Aslında hakikat olması gereken yere oturdu. Şimdi sahada herkes ne yapmak istediğini biliyor. Ne almak istediğini gayet iyi biliyor.

Sınırımızda Butik Devlet kurulmaya çalışılırken, Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunan ve böyle bir Butik devlete asla müsaade etmeyen bir akıl var artık Türkiye’de.  

Evet , Bu operasyon 10-15 günde biterdi. Girer yakar yıkardınız asker sivil terörist ayırt etmeden biterdi. Ama Türkiye bu tuzağa düşmez. Biz ABD gibi Doğu Guta da sivil asker gözetmeden yakıp yıkmayız.

Türk ordusu kendi tarihsel birikiminin gereği olarak bütün bunları ayırarak, sivillere en az zarar vererek şehirlere, ekolojiye en zarar vererek bir tür iğne ile kuyu kazarak teröristleri hedef alan bir mücadele tarzını sürekli gündemde tutarak mücadelesini yürütüyor. Bununda belli zorlukları var. Ama, Mehmetçik zoru başarıyor.

Çünkü Aziz Millettin ve Ümmetin Duası arkasında. Asla girdiği yerde mazlumlara kıymaz. Asla, zulüm yapmaz. Gireceği yere “Allah, Allah” ile girer, çıkarken de “Hakkınızı helal edin” diyerek işini bitirir, çıkar.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları