Erol KARA

AKŞENER'İN PARTİSİ ÖLÜ DOĞUM

Erol KARA

Meral Akşener’in yeni partisi  “Ölü Doğum” diyorum diye, bir sitem bir sitem bana görmeyin.

Evet tekrar ediyorum o parti ölü doğum.

Ne Recep Tayip Erdoğan ‘dan çok İslamcı, ne Devlet Bahçeli ‘den çok Milliyetçi olamazlar bunlar.

Çünkü misyon oluşturma yeteneği olmayanlarla dolu bir parti kuruluyor.

İsim zikir etmeyeceğim, o partide ki bazı suret-i haktan görünenlerin içlerini bilseniz, onların sırtlan çakal suretinde olduğunu görseniz bana hak vereceksiniz.

Bakınız partinin tamamını kast etmediğimi altını çizerek belirtmek istiyorum. Uzun yıllar cennet mekan merhum MHP lideri Alpaslan Türkeş’i takip eden bir gazeteci olarak parti vitrinini takım abilerini çok yakinen bilenlerdenim.

Meral Akşener, İçişleri bakanlığı sırasında Mehmet Ağar’ın öğrencisi olduğunu ve kötü bir siyasetçi olmadığını biliyoruz.  Ancak takımı iyi olmayan ekibin sonunu kestirmemek de aptallık olur.

Akşener’in yeni kuracağı parti Türk siyasetinde hangi boşluğu dolduracak merak ediyorum. Dedim ya kötü bir siyasetçi değil, kötü bir insan değil Akşener ama, vitrini görünce midem ayağı kalkıyor.

Sabah Gazetesinin haberine göre ; MHP'den istifa eden eski bakan Koray Aydın  2016 yılında yaptığı açıklamada Meral Akşener'i hedef almış, Aydın, Akşener'in Fetullahçı Terör Örgütü tarafından desteklendiğini söylemiş, ve bunu MHP tabanının da gördüğünü anlatmıştı.

İşte bakın İki yüzlülüğe.

İki yüzlülük bir toplumu bir ümmeti nasıl mutlu eder. Bir partiye ne kazandırır.

Mutluluğun tek yollu Fıtri olmaktan geçmez mi?

Aynı Gazetenin ayrı bir haberinde  Koray Aydın meallen şöyle diyor;  "Bütün illerde, o illerde yaşayan cemaat mensubu insanların bu tek adayın üzerinde birleşmesi ve bütün mitinglerine ve toplantılarına yoğun organizasyonlar yapması ve bu tür algının Meral Hanım üzerinde yoğunlaşması ortadadır. Bir destek verme organizasyonuna dönüştüğünü biz de görüyoruz. MHP'ye oy veren taban da görüyor"

Bu ifadeler Koray Aydın’na ait.

Bakınız,  aradan bir yıl geçti meğer Koray Aydın cephesinde çok şey değişmiş, MHP'den istifa eden Aydın, Akşener ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Akşener'in kuracağı partide yer alacağını açıklaması Fıtri Midir? Yaratılışına uygunmudur.

Aydın açıklamasında, "Bu yeni mücadeleye omuz vermeyi milli bir vazife sayıyorum" derken, Akşener'in kuracağı partide Aydın'a teşkilatın teslim edileceği belirtiliyor haberde.

Peki ama Koray Aydın nasıl oldu da "FETÖ destekliyor" dediği Akşener'in yanında yer almaya karar verdi?

Eşinin Meral Akşener ile olan gönül bağına mı? Yoksa başından beri gelen tutarsız siyasetine mi?

Ayrıca 1 yıldan beri parti kurma çalışmalarını sürdüren Meral Akşener’in de hiç 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminden bahis etmemesi CİA tasmalı Fetullah’a teröristtir dememesi bi hayli düşündürücü geliyor bana.

Aslında Meral Akşener, 15 Temmuz gecesi nerede olduğunu hiç açıklamadı sanırım. 

Davasında samimi olan birinin o gece ilk önce açıklama yapıp tepki göstermesi gerekmezmiydi?  sokaklara çıkması gerekmezmiydi.

Hangi lider sokaklara çıktı demeyin. Recep Tayip Erdoğan ölümle yüzleşirken, Devlet Bey, o gece Devleti idare ediyor, CHP li Gandi Kemal ise otel bulamadığı için (!) Bakırköy il başkanının evinde kalıyordu.

Başa dönecek olursak, Akşener’in vitrini bozuk, kuracağı parti de ölüm doğum.

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları