Erol KARA

AFRİNİ TEMİZLEMEZSEK İSTİKRARI SAĞLAYAMAYIZ

Erol KARA

Sahada Vekâlet savaşı yürüten küresel güçler bu savaşı Türkiye’ye yaymak istiyor.  Türkiye de tüm gücü ile kendi sınırını sağlam tutup, bu enfeksiyonu durdurmak istiyor. 

 

Evet bugün itibarıyla, Afrine bağlı Cinderez ve Rajo kuşatma altında, yani bugün yarın oraya girilecek ve hedef Afrin merkez olacak inşallah. Yani Afrin merkezin yollu açılmış olacak.

 

Afrin’e Meskûn mahal çatışmalarına uygun güvenlik unsurları bölgeye sevk edilmiş durumda. Bundan sonra harekâtın çok hızlı ilerleyeceğini düşünüyorum.

Bana göre Cinderez ve Rajo alınırsa zor bölüm bitmiş olacak. Lakin, meskun mahal çatışmaları da öyle kolay değil ama, Türkiye Güneydoğu da özellikle Sur ve Cizre çatışmalarından büyük bir tecrübe kazandı.

 

Sanıyorum Güneydoğu da ki sürece benzeyecek Afrin merkez operasyonu. Ben, burada büyük bir direniş bekliyorum.

 

Evet… Türkiye tüm gücü ile kendi sınırını sağlam tutup, bu enfeksiyonu durdurmak istiyor.  15 Temmuz nedeniyle içerdeki sıkıntılar. Terör olayları devam ederken büyük bir darbe yedi Türkiye aslında. Suriye de ki enfeksiyonun Türkiye de uzantılarıydı şu an sahada olanlar. Türkiye bu uzantıları büyük bir başarı ile sınırın öbür tarafına yeniden atabildi. Türkiye şehirlerde istikrarı sağladı.

 

Türkiye kaynağında meseleyi durdurabilmek bakımından Türkiye için büyük bir tehdit olan PKK PYD yapılanması bitirmek üzere ciddi bir kararlılığı sahada sergilemek istiyor.

 

Türkiye Afrin’e girerse, saldırı kabiliyetini sıfırlamış olacak. Bunun da, Türkiye’ye her alanda refah getireceğini hep beraber göreceğiz.

 

Bakınız : BM önemli bir karar aldı.  Bu karar özellikle Doğu Guta için alındı. Ama burada bir Flüluk (Bulanık) var. Ateşkesin nasıl başlayacağı belli değil. Uluslararası platformda da zor Suriye meselesi çünkü, gün geçtikçe sahaya çok fazla unsur devreye giriyor.

 

Haa.. BM nin Suriye de Ateşkes kararı bu operasyonu etkilemez. BM nin kararı Doğu Guta daki savaşın durdurulmasıdır. Türkiye bu operasyondan vazgeçmeyecektir. Dış işleri bakanlığı da bunla ilgili açıklama yaparak BM nin kararını desteklediğini Suriye nin toprak bütünlüğünü tehlikeye atan terör örgütlüleri ile mücadelesinin devam edeceğini açıkladı. Türkiye bu stratejiyi kesintisiz devam ettirirse yalnız sınır güvenliği ni yalnızca sınır dan değil sınır ötesinden de hayata geçirirse, belki PKK nın Türkiye de ki, saldırı kabiliyetini sıfırlamış olacak. Bunun Türkiye her alanda refah getireceğini hep beraber göreceğiz.

 

Operasyon devam ederken, Polis özel harekât ve jandarma özel hareket timlerinin gönüllü olarak bölgeye gitmesi, çok şeyin değişeceğine işaret. Çünkü meskûn mahal savaşını iyi bilen kahraman Asker ve Polislerimiz Sur ve Cizre de ki olaylar da ki, başarısı ortada.

En Tehlikeli olan da sahada küresel aktörlere Çin’nin katılması. Çünkü Çin ‘in var olan aktörlerin içinde sesiz kalacağını hiç zannetmiyorum. Sanki Uyuyan dev uyunacak gibi geliyor bana.

 

Afrin veya diğer adıyla Zeytin dalı operasyonu devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘nın Afrika ülkelerine yapacağı ziyaret keşke ertelenseydi diye düşünüyorum.

 

Çünkü Dünyanın gözü üzerinde olan bir lider sürekli havada olacak. Ümmetin Duası onunla  lakin, Allah korusun ya bir şey olursa, ümmet yetim kalmaz mı?

 

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları