Erol KARA

AFRİN OPERASYONU ABD'YE İTİBAR KAYIP ETTİRDİ

Erol KARA

Afrin operasyonu hem askeri, hem diplomatik başarı ile yapılıyor. Türkiye sınır ötesini beka sorunu olarak görüp, bu işi çözmek için sahaya inerken, unutmamak gerekir ki, bu operasyon Rusya’nın desteği ile gerçekleştiriliyor.

 

Sayın Cumhurbaşkanı “arzu etmeyiz, sizin bayraklarınızı biz toplayıp size iade edelim.“  sözleriyle ABD ye sert çıkarken, operasyon kararı çoktan verilmişti bile.

Evet bu operasyonla Cumhurbaşkanı aynı zamanda ABD ye karşı Türkiye nin kararlığında göstermiş oldu.  ABD’liler tahmin ediyorum verdikleri kararları yeniden gözden geçirecekler.

 

Bakınız, Cumartesi gününden itibaren muazzam bir hava harekâtı ifşa edildi. Bu hava harekâtının nadiren görülebilecek bir hava harekâtı olduğunu söylemek mümkün. Ondan sonra kara harekâtı başladı ki fiziki koşullar çok olumlu olmasa da muazzam bir başlangıç oluştu.

 

Sanıyorum üç beş günde ciddi bir mesafe alınabilecek.

 

Bu başarı sahada ki aktörlerin Türkiye ye karşı yeniden Afrin operasyonu üzerinden bir pozisyon almalarını mümkün kılacak. Çünkü uluslararası yorumlar, ABD’nin Türkiye yi bütünü ile kayıp etme endişesi içinde olabileceğini ve işi düzeltecek bir hamle yapma ihtiyacı duyabileceğini gösteriyor.

 

Çok şükür harekât kendi dinamizminde devam ediyor.  Bu operasyonun DAEŞ olmak üzere bütün terör örgütlerine yönelik olduğu için bana göre büyük bir değeri var.

Korkum o ki, bu işe başka Devletlerinde karışması. Çünkü bölgede çok sayıda ülke ve grup var. Aslında onların da ortak payda da buluşturulması gerekir ama zor gibi.

Dışarıdan bakıldığında sanki etnik mezhebi bir durum için bu operasyon yapılıyor imajı verilmeye çalışılsa da, ama öyle değil. Türkiye ÖSO’nun kimyası üzerinden gelecekte ki Suriye nin bütünleşmesi üzerinden fotoğraf üretmiş olacak.

 

Bakınız:

Bu gecikmiş bir operasyondu. Gecikme sebebinden biri hava sahası ile ilgili Ruslarla anlaşmaya varılamamasıydı.  Türkiye öyle bir diplomatik bir baskı uyguladı ki, kararlılık gösterdi ki, Rusları bu pozisyona tayin etti.

Yani başka çıkar yol yok, aksi halde anlaşma sağlanmasaydı yine yapılacaktı bu operasyon. Fakat Rusya çok güç duruma düşecekti. Türk Rus arasında oluşmuş güven ilişkisi büyük çapta sarsılacaktı.

O bakımdan önemli bir alan aştı Rusya Afrin operasyonu için.

Rusya kendini küresel bir güç olarak görüyor, ABD PKK-PYD kartının bütünü ile Ruslara kaptırmamak için sahada bunların üzerinde bir inisiyatife sahip olmak gibi yaklaşımında olduğu için, Türkiye önce diplomatik sonra askeri süreci çok iyi yönetip düğmeye bastı.

Şimdi;

İçimizdeki hainler “Kürtler öldürülüyor” imajı verilerek Dünya kamyondan destek alarak PKK-PYD ve DAEŞ e yapılan operasyonun durdurulmasını istiyor. Başı çeken ise bizim HDP ve 15 Temmuz hainleri.

Buyurun buradan yakın…

Yahu hani, HDP Türkiye partisi olmak için çaba göstereceğine söz vermişti. Hani yalnızca Kürtlerin değil, bütün Türk halkının partisi idi. Nasıl olurda sınırımızı tehdit eden terör guruplarına yönelik operasyonu kışkırtan halkı sokaklara dökmeye çalışan mesajlar verir.

Hani Cumhurbaşkanı, ”Bedelini misliyle öderler” diyerek gerekli cevabı verdi ama, Kürt gardaşlarımızı bu işe alet etmek de neyin nesi.

HDP insafa gel.

FETÖ insafa gellll… !

Bu sonuç ayrıca, FETÖ için de tam anlamı ile hüsran oldu.. FETÖ’cüler, Ankara’nın ABD’ye rağmen harekete geçemeyeceğini düşünüyorlardı. 

Ama yine olmadı.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanının çıkışı dosta güven ve düşmana korku vermiştir.. Milli meselelerde Hükümetin taviz vermeyeceği, kararlı ve cesur bir şekilde yoluna devam edeceğini göstermiştir…

FETÖ ve ABD yanlış bir hesap yapmıştır. Türkiye artık “eski Türkiye” değil. “Oltayı yutan balık” değil. “ucuz asker deposu” değil, “Hayır” diyebilen yeni Türkiye! 

Bilmem anlaşıldı mı?

Lakin, ABD bu süreçte çok ağır bir itibar kaybına uğradı. Göreceksiniz, bu bölgede ses getiren bir eylem yapacaktır. Bir zafer kazanıyor görüntüsü vermeleri gerek.

 

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları