Erol KARA

ABD HİÇ YAŞAMADIĞI HEZİMETİ YAŞADI

Erol KARA

Hangi açıdan bakarsak bakalım BM nin kararı ABD için bir hüsran oldu. Sayın Cumhurbaşkanının “Dünya 5 ‘den Büyüktür”tezi doğrultusunda ABD ve  Trump anlayışı bir ayar aldı.

 

BM’nin kararı Türkiye ye yarayan bir durum. Türkiye mazlumların ezilmişlerin sesi durumunda. Bunu da çok güzel bir şekilde kullanmak zorunda kullanılmalı da.

Trump un kendi başarısızlığı, yersiz konuşmalarıyla, ABD ‘nin saygınlığını ayaklar altına aldırmayı başaran bir lider durumunda.

 

ABD diplomaside hayatında hiç yaşamadığı bir hezimet yaşadı. Askeri vesayet

altında bulunan ABD idaresi bunu kontrolsüz bir şekilde kullanmaya çalışan, Panik içinde hareket eden diplomasiye hiç bilmeyen siyaseti bilmeyen bir liderin ABD yi düşürdüğü durum bu.

 

Bir hafta önce ABD Fox News kanalı  Beyaz Sarayın önünde “Darbe adlı program yaptı.

 

Yani ABD de bir Saray darbesi yayını yaptı. Bunu Rusya yapmadı. Bu yayın  içerideki sıkıntının dışa vurmasıdır. 2018 yıllının ABD açısından çok iyi geçmeyeceğinin işaretidir. Bu aslında Dünya için de iyi geçmeyeceğinin anlamına gelir.

Bu yönetim istikrarsızlığı dışarıda çok daha saldırgan bir tutum izleyerek bunu örtmeye çalışacak. Kudüs çıkışı bunun önemli işaretiydi.

 

Bu arada Irak da ciddi bir durumlar var Türkiye’yi ilgilendiren.

Goran’daki İslami gurup ırak Kürdistan yönetiminden çekildi. Barzani çekildi içeride muazzam karışıklıklar var. Neçirvan Barzani Alman ya dan destek bulmaya çalışıyor.

 

Bütün bunları bakıldığında ABD’nin Irak da ve Suriye de Türkiye’nin bütün payandalarını çökertme gayreti var.

 

Evet  ABD’nin şimdi Suriye ve Irak Kürt bölgesini siyasi bir çatı altında birleştirip mutlaka Denize açılma stratejisi var. Ama Zor oyunu bozar sanırım. Türkiye buna izin vermez.

 

Bakınız, Nici Harry ve Trump un sözlerinden sonra not etikleri ilk ülke Türkiye olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.  

 

Çünkü BM den çıkan kararın baş aktörünün Türkiye olduğunu bilen ABD 2018 Yıllı içinde yapacağı bütün pisliklerin içine Türkiye yi dahil edecek. Bu pisliklerin başında ekonomik yaptırımlar, askeri yaptırımlar ve siyasi yaptırımlar olacak.

 

Katil ABD dünya nezdinde hiç bu kadar küçük düşmemişti. Hiç bu kadar ezilmemişti. BM de alınan karar ABD yi tuzla buz etti diyebiliriz.2018 Yıllı ABD içinde Dünya içinde artık zor geçeceğinin söylemiştik, lakin Katil ABD nin en büyük oyunu sanırım yeni yılda Türkiye olacak.

 

Katil ABD’nin yandaşı Siyonist ve katil İsrail ise ABD’nin yanında kalarak yine 2018 de Müslümanlara kin ve nefret tohumunu kusmaya devam edecek.

 

Evet BM’nin aldığı kararın baş aktörü hiç kuşkusuz Recep Tayip Erdoğan dır. Erdoğan’ın Cesaret ve Feraseti ile bu karar çıktı. Şimdi ABD’nin ve İsrail in asıl hedefi Türkiye değil. Sayın Erdoğandır. Erdoğansız bir Türkiye isteyen iki Katil ülke bunu başarmanın peşinde başarısızlığın intikamını alma peşinde olacak.

 

Allah ülkemizi ve Sayın Erdoğan nı Küffarın şerrinden korusun. Erdoğan’ı islam coğrafyasının başından eksik etmesin.

 

Çünkü BM dan çıkan karar ve “Dünya 5 den büyüktür” sözü Dünyada yaşayan bütün Müslümanların atasözü oldu.

 

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları