Erol KARA

40 DAKİKA DERS YAP GİT

Erol KARA

FETÖ konusunda İslam âlimlerine büyük görevler düşüyor. Yoksa bunlar polisiye tedbirlerle bitmeyecek. FETÖ nün halen yurt içi ve yurt dışında etkinlikleri devam ederken ilahiyatçılar ve Din adamlarına her zamankinden daha fazla görevler düşüyor.  

Evet Başta Diyanet, ilahiyatçılar ve İslam alimleri görevlerini yerine getirmediği için cemaatler varlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Milli eğitimde görevli öğretmenlerde 40 dakikayı doldurup gitmenin peşinde oldukları için kimse Devlet ve Millet kaygısı taşımıyor.

Bakınız, daha yaşları 12-15 olan çocuklarımız bile Milli güvenliği tehdit eden yazılarla sosyal medyada Batı özentileriyle sübliminal mesajlar veriyorsa, bunun sorumlusu kim diye aramaya gerek yok sanırım.

Batının Günah defteri çok olmasına rağmen çocuklarımız ellerindeki telefon ve tabletlerle Batı tarzı söylemlerle mevcut sistemi eleştiren hakaret eden yazılar yazabiliyorsa bunun sorumlusunu aramaya gerek yok sanırım.

Sorumlular belli herhalde.

İyi de bunun suçlusu yalnızca anne ve babalar mı?

Hayır.

Bana göre gençlerin şuursuz yetişmesinde ki en büyük suç, öğretmenlerin. Öğretmen 40 Dakikalık dersin bitmesini bekler, Din görevlileri yukarıda bahsini ettiğim konularda üzerine düşeni yapmaz, çocuklarımızda Milli Şuur gelişmezse geldiğimiz sonuç böyle olur.

Özetle bu gidişat tanrıyı kıyamete zorlamaktan başka bir şey değil.

Allah cc. Bizim kendimizi değiştirmemiz halinde, bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir. Sonuçta herkes layığını bulacaktır diye düşünüyorum.

Bakınız; Toplumun bütün katmanları “bu iş yanlış gidiyor” yani “Minare eğri” diyorsa, Ya minare eğridir, ya da değildir. Minare eğri ise düzeltilmeli. Değilse iyi düşünmek gerekir diye düşünüyorum.

Hangi ülke de Eğitim müfredatı 5 yıl içinde 7 kez değiştirildi? Hangi ülkede çocuk kapısının önünde ki okulla yerleşemez. Hangi ülkede çocuklar at yarışı gibi koşturulur sonrada isteği dışında okulla yerleştirilir?

Evet,  Eğitim sistemi tahribata uğramış maalesef çocuklarımızda da Milli şuur gelişmiyor, geliştirilmiyor. Sonrada Cemaatlerin kucağına itiliyor ve hain olarak yargılanıyor.

Ülkenin kaderi eğitim ve modern sağlık hizmetlerinin gelişimi ile olur. Şimdi ne eğitimde, istenilen yere getirmişiz ülkeyi, ne de sağlık ta. 10 yıl içinde 10 kez sınav sisteminin değiştiği tek ülke Türkiye olsa gerek.

Sağlık da ise boy, boy şehir hastaneleri yapıp, kalitesiz kadro ile göz boyayıp “CAKA” satan tek ülke sanırım yine Türkiye’dir.

Başa dönecek olursak, ülkenin makus talihinin değişimi hem eğitimcilerin hem de İslam âlimlerinin, Diyanetin desteği ile olacağına inanıyorum. Ben aksini düşünemiyorum. Geleceğimizin genç nesli veya geleceğimizin teminatı dediğimiz gençlerimizin Batının kölesi olmasını istemiyorsak şuurlu gençler yetişmesi lazım

Selam ve Dua ile.

 

Yazarın Diğer Yazıları