Erkan BAY

VEKİLLER İSTANBUL'U KAZANDIRABİLİR Mİ?

Erkan BAY

23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimleri için tüm vekiller ve il teşkilatları mega kentte kamp kurmuş gibi gözüküyorlar.

Her il teşkilatı ve vekiller kendi hemşerilerini ziyarete ederek ya da onların düzenledikleri toplantılara katılarak Binali Yıldırım için oy topluyorlar.

Vekillerin ve teşkilatların niyetleri bu olsa da gerçekten oyları toplayacaklar mı? Sorusu kafalar da soru işareti olarak kalıyor.

Milletvekillerinin kendi şehirlerindeki itibarları ve kabul görürlük oranların ise eminiz ki İstanbul’da da üç aşağı beş yukarı aynıdır. Yapılan memnuniyet anketlerinde hiç de olumlu bir sonuç almayan vekiller İstanbul’da seçim çalışmalarında bulunması  seçimlere nasıl yansıyacağı sorusunu akıllara getiriyor.

İstanbul seçimlerini İstanbullulara bırakmak en iyi ve doğru bir karar olurdu. Seçimlerin iptal edilmesi ile başlayan süreç Ak Parti’ye yeni oy getirme yerine sanki oy kaybetmeye  zemin hazırlayan bir görüntü oluşturdu.

Ak Parti’nin tüm gücüyle İstanbul’a yüklenmesi ters bir etki yarattı görüşü sahayı yakinen takip eden bağımsız gözlemcilerin de yorumu. Seçmene güçlü bir algı operasyonu bile sandıkta farklı yankı bulabiliyor.  İstanbul seçimlerine giren Ak Parti’de yine de en etkili yüz ve ses Binali Yıldırım’dan geliyor.

Kasmadan, germeden, konuşmaktan çok proje adamlığını  gösteren Binali Yıldırım  Ak Parti’nin tek umudu…

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da belirgin bir şekilde İstanbul seçimlerinden  geri durması sahayı iyi okuduğu anlamına geliyor.  Elbette İstanbul önemli ve İstanbul kaybedilmeyecek kadar değerli. Bu şehir maceraya atılacak ve HDP destekli  kişilere bırakılacak bir şehir değil.

Ak Parti’nin değil ama belediye bürokratlarının küstürdüğü, kırdığı ve ezdiği kişilerin tepkisi ve sandığa gitmemesi sonucu 31 Martta bir yol kazası yaşandı ama bu konuda Ak Parti’de dersini aldı diye düşünüyoruz.

23 Haziran halkın aklıselim hareket etmesi gereken, sadece 5 yılı değil gelecek on yılları düşünmesi gereken bir tarihi gün olacaktır. Biz İstanbul’u Binali Yıldırımdan da Ekrem İmamoğlu’ndan da çok seviyoruz. Ancak biliyoruz ki ve geçmiş yıllar göstermiştir ki bu şehre en büyük hizmeti Binali Yıldırım sözle değil bizzat icraatlarla yapmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları