Erkan BAY

BİR BAŞKANDAN NELER BEKLENİR?

Erkan BAY

Bir vatandaş olarak belediye başkanından neler istenir, neler talep edilir ya da neler beklenir ? 

Şehirde yaşayan insanların mahalli ve müşterek talep ve beklentileri aslında çok da farklı değil.

İnsanlar öncelikle huzur içinde yaşamak istiyor. Buradaki huzur ebetteki sadece asayiş olaylarından kavga gürültüden arındırılmış bir huzur değil elbette.

Şehirde huzur isteyen insan her şeyden önce evinden işine huzur içinde gitmek istiyor. Trafikte çok zaman kaybetmemek ve sinirlerinin çok gerilmemesini  istiyor. Düzenli akan bir trafik ve bunu sağlayacak çok şeritli bulvarlar, alt ve üst geçitler istiyor.

Şehirde huzur isteyen insanlar geniş, ferah ve yeşilin her tonuyla bezenmiş çok sayıda park istiyorlar. Ve bu paklarda çocuklarının güvende oynaması için saat kameralar ile takip edilen ve görüntülerin evdeki bilgisayar ve cep telefonundan izlenebilen güvenli parkların olmasını istiyorlar.

Şehirde huzur isteyen insanlar hafta sonu ya da hafta içinde ailece mutluluk içinde her türlü sosyal ihtiyaçları düşünülmüş devasa alanlarda piknik yapmak istiyorlar.

Şehirde huzurun ve mutluluğun tadına varmak isteyen insanlarımız, son model şarjlı bataryalı körüklü otobüsler ve sayısız yeni toplu ulaşım araçları ile sorunsuz ulaşmak istedikleri yere ulaşmak istiyorlar.

Şehirde huzurun peşinde koşan insanlarımız kentin tüm sokak ve caddelerinin asfaltları, kaldırımları ile yenilenmiş, temizlik hizmetleri konusunda hiç bir sorun yaşanmamasını istiyorlar.

Huzuru, sadece günlük hayatı kolaylaştıran hizmetlerle yeterli görmeyen insanlarımız hayatın her alanına her kesimine değen hizmetleri de beklemek gibi bir hakları ve talepleri var.

Huzuru, maddi olduğu kadar manevi iklimlerde arayanlar belediye başkanının şehrin sosyal ve kültürel hayatına bir cemre sıcaklığı ile düşen etkinlik ve faaliyetlerinde bulurlar.

Kadın, genç, çocuk, yaşlı ve diğer kesimlerin her birini kuşatan ve çevreleyen onların hayatından lezzet almalarını sağlayan hizmetlerle mutlu olurlar.

Gençlerine meslek edindirme kursları ile gelecek sunan,  çocukların ayrı, gençleri ayrı, kadınları ve  yaşlıları kendilerine yönelik her bir hizmetten mutlu olanlardır huzur yakalayanlar…

Yazarlarına, şairlerine, musikisine destek olan ve sahip çıkan, Kendi görevi olmasa bile şehrin tüm sorunlarında inisiyatif alan ve çözüm bulan. Yatırımcılarına esnaflarına, işadamlarına tüm imkânlarını seferber eden bir yönetimdir şehre huzur veren.

Şehrin gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için yurtdışından ve yurt içinde yatırımcıları şehre davet eden, onlara şehrin yatım avantajlarını bilimsel verilerle uzun uzun izah eden,

Hizmetlerini yaparken halkına danışan, hangi sektörle ilgili, hangi cadde ve sokak ile ilgili bir hizmet yapılacaksa onların da görüş ve önerilerini alan,

Okulların ve  camilerin tüm ihtiyaçlarının geçiş üstünlüğü olan, sadece şehrin değil ilçelerin ve köylerinde de birçok ihtiyaçlarını karşılayan,

Makam odasından çok mahallelerde, cadde sokakta ve şantiye de  çalışma anlarında olan, yıllarca dokunulmasına korkulan hizmetlere cesurca dokunan ve çözen,

Halkının acı ve mutlu günlerinde yanı başında olan, kısaca hoş geldin bebek ile insanlarımıza merhaba deyip vefatına kadar hayatı kolaylaştıran, cenaze hizmetlerini de insanların acılarını yaşamaları için her türlü hizmeti zamanında ve ücretsiz yapan bir başkandır insanları mutlu eden….

İnsanlarımızın bu taleplerini karşılayan başkandan hoşnut ve memnun oldukları ve bunun karşılığı olan memnuniyetlerini de gerektiği yer ve zamanda gösterecekleri gibi bir vefaları vardır.

Şehir için çalışan, şehirle yatıp kalkan, şehrin insanın hizmeti bir tutkuya dönüştüren insanların varlığı her zaman bir şans olmuştur. Kentlerin bir başkanla neler kazandığı çetelesi tutulsa ve bunlar hakkaniyetle değerlendirilse şehrin geriye değil daha da ileriye gideceği gerçeğine rağmen farklı kesimlerin manipülasyon ve algı operasyonlarına maruz kalan liderlere ve vizyoner ilişkilere  sahip çıkılması gerekir.

Belirli mahfillerden yayılan negatif vurgulara ve algılara rağmen vicdanlı ve insaflı bir değerlendirilme yapıldığında Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz başarılı bir grafik ortaya koymuştur. Kim ne derse desin,  aynı takımdaki arkadaşlarının sahip çıkma şöyle dursun alabildiğine küçümsediği hizmetlerle şehir çağ atlamış ve bölgesinde yeni bir cazibe merkezi olmuştur.

Başkan Yanılmaz’ın bu kadar hizmetlerine rağmen en büyük şansızlığı kendi dava arkadaşlarının ilgisizliği, duyarsızlığı hatta  hizmetleri örtmeye çalışmaları…

Şimdi yeni bir dönemdeyiz ve adayların açıklanması sürecinin arefesindeyiz. Belediye başkanından belediyecilik hizmetleri yanında sosyal ve kültürel çalışmalar bekleyen, kurumsal yapının tesisinin devamını arzu eden, her kesimden kurduğu diyalogların birlikte yönetim ilkesini beslemesini isteyen sağduyu sahibi her bir Elazığlı Mücahit Yanılmaz’ın bir dönem daha başkan olmasını arzu ettiğini düşünüyorum…

Bu arzunun  bir kesimin değil herkesin ortak arzusu ve şehrin genel talebi olduğunu tahmin ediyorum.

 Umarız bu talep karşılık bulur ve şehir birçok hizmetle beş yıl daha kazanır.

Yazarın Diğer Yazıları