E.Eren KURNAZ

ÜÇ PUAN GÜZEL

E.Eren KURNAZ

     Ligin altıncı haftasında deplasmanda  Niğde Anadolu FK ile karşılaşan takımımız maçı 1-2 kazanarak haftayı üç puanla kapattı. Maça, Ahmet Doğan, Murathan-Yiğitcan-Onur Alsu-Ahmet Burak Solaker,Kadir Taşoğlu-Kadir Bekmezci-Murat Ceylan-Selim Enes-İzzet ve Serdar Özbayraktar on biri ile başlayan Sefer Hoca, Ömer Yıldız ve Cengizhan'ı yedek soyundurdu.

     Tamamen genç oyunculardan kurulu, tecrübesiz rakibine karşı ilk yarıda tecrübesini konuşturup 2-0 öne geçen Elazığspor, ikinci yarı oyundan düşerek son dakikada kaçırılan penaltı ile zar zor üç puanı hanesine yazdırdı. İlk yarıda rakibine çok pozisyon vermeyen, girdiği pozisyonları değerlendiren ve oyunun kontrolünü elinde tutmayı başaran takımımız, maçı rahat kazanacağı havasını vermişti. İlk golü atan İzzet, gol pozisyonu esnasında sakatlanıp çıkınca takımın düzeni bozuldu. İzzetin yokluğunda, ikinci yarı  hücuma çıkmakta zorlanan Elazığspor, önlem almada geç kalınca çok zor durumlara düştü. Belki yedek kulübesi zengin olmayan Sefer Hoca çaresiz kalmış olabilir ama, 45-65 dakikalar arası oyuna seyirci kalarak maçı tehlikeye attı. 15 dakika büyük baskı yiyen Sefer Hoca; dönen topları alamayan, ilerde top tutamayan, ayağa pas yapamayan takımına müdahalede çok geç kaldı. Üç tane ön libeorusu olan takımda dönen topları alamamak gayretsizlik, ilerde top tutamamayı net görüp uzun boylu santraforunu geç oyuna sokmak cesaretsizlik, ayağa pas yapıp oyunu soğutamamak da inisiyatifsizlik olarak karşımıza çıkıyor. Bu kadar genç ve tecrübesiz bir takımdan bu kadar baskı yemek Elazığspor'a hiç yakışmadı. Haftalardır takımın kondisyonunu, istek arzusunu övdüğümüz düşüncesi bu hafta maalesef bizi şaşırttı.

     Takımdaki disiplinsizlik ve bazı oyuncuların fiziksel eksiklikleri göze battı. Kadir Taşoğlu'nun sahadaki agresifliği, Yiğitcan'ın kırmızı kart ile oyundan atılması, kadro darlığının olduğu takımımızda affedilecek hareketler değil. Haftalardır vasatı aşamayan Cengizhan'ın adım atacak halinin olmaması düşündürücü. Kadir Taşoğlu ve Yiğitcan'ın bu takıma en büyük faydaları saha içinde olmalarıdır. Özellikle Kadir Taşoğlu'nun takımın fedaisi gibi davranmasını kendisine yakıştırmıyoruz. Orta sahanın oyun lideri pozisyonun olması, sezon başından beri performansını beğendiğimiz bir oyuncunun kart cezası sebebi ile takımdan ayrı kalması affedilecek bir şey değil. Elazığ'lı gençlere örnek olacak bir profilde olduğunu da hatırlatmak isterim. Sefer Hoca'nın bu konulara dikkat çekmesi ve takımı toparlaması zaruri görünüyor.

     Elazığ'lı genç oyuncuların haftalardır skora katkı sağlaması bizleri en memnun eden nokta. Sefer Hoca ile kanları uyuşan genç oyuncularımız bu doğrultuda çalışmaya devam edip istikrar yakalarlarsa, şehrimiz; bir çok oyuncu kazandıracaktır Türk Futboluna. Murathan-Kadir Taşoğlu-Selim Enes- İzzet- Ahmet Doğan, Ömer Yıldız takımlarına ciddi katkı sağlarlarken, Ali Karataş-Muhammet-Hebat yavaş yavaş uyum sürecini atlatıp kadroyu zorlayacaklardır. Tecrübeli oyuncularının gençlerle iyi kaynaştıklarını, sürekli pozitif destek olduklarını net görüyoruz. Cengizhan ve Serdar Özbayraktar'ın ilerleyen haftalarda form grafiklerinin artıması olasılığı ile çok daha başarılı bir takım olacaklarını görüyorum. Kadir Bekmezci- Murat Ceylan-Ahmet Burak Solaker ve Yiğitcan'ın yaşlarına rağmen gayretleri ve istekleri bizleri memnun edecek düzeyde diyebilirim.

     Genel olarak oyundan memnun olunmayan ancak üç puan ile mutlu olunan bir maçı geride bırakan takımımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları