E.Eren KURNAZ

TOM VE HÜSEYİN KALPAR

E.Eren KURNAZ

     Playoff hattının derbi maçında Balıkesir Spor ve Elazığspor 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. Maçın sonucunu kestirmenin zor olacağını daha önce söylemiştik, nitekim her iki takımın da kazanabileceği müsabaka karşılıklı ikramlar ile berabere bitti. Skor üstünlüğünü yakalayan Balıkesir Spor, Hüseyin Kalpar'ın hamlelerine karşılık veremeyince önce kalesinde golü gördü sonra da rakibine penaltı fırsatı verdi ama Tom penaltıyı kaleciye nişanlayınca iki takımda bir puana razı oldu.

     Geçen hafta Denizlispor maçını kazanan takımdan sadece Hora'yı yedeğe çeken Kalpar Hoca, o bölgede Halil İbrahim Pekşen'e şans verdi. 4-2-3-1 dizilişi ile oturan sistemden vazgeçmeyen Hüseyin Hoca, kötü devam eden müsabakaya yaptığı hamleler ile damga vurdu. Tüm oyuncuların vasatı aşamadığı maçın tek formda ismi Hüseyin Kalpar'dı. Halil İbrahim-Mertan, Tatos-Hora, Diarra-Muhammet değişiklikleri maçın seyrini tamamen bizim lehimize değiştirdi.

     Maç öncesi analizimizde Elazığspor'un kazanması için yapacağı tek şeyin Ankaragücü maçının genelinde, Denizli Spor maçının da ikinci yarısında ortaya koyduğu mücadele gücünün aynısını sahaya yansıtabilmesiydi. Mücadele gücümüzün düşük olması maçın bizim açımızdan vasat geçmesinin ana sebebiydi. Tom ve Tatos'un haftalardır formsuz olması, oyun görselimizin düşmesine sebep olmakla birlikte gol yollarındaki kısır performansımızın nedeni olmuştur. Artık kalemizde az gol görür olduk ancak, rakip kaleye yaptığımız atak sayısı ve skor kısırlığımızın bu iki oyuncumuzun performansıyla paralel ilerlediğini net görüyoruz. Savunmada hava toplarında eksik kalan Sezgin dışında ciddi bir sıkıntı görünmüyor. Orta alanda Tatos'un formsuzluğu ve düşük temposu, Tom'un aşırı top kayıpları ahengi bozsa da bu oyunculara sabretmek doğru tavır olacaktır. Bir diğer problemimiz olan sol ön mevkii pozisyonu, bu hafta çok daha belirgin hissedildi. ilerleyen haftalarda Hüseyin Hoca'nın o bölgeye nasıl dokunacağını merakla bekliyoruz.

     Hüseyin Hoca'nın takımın başına geldiği günden beri en büyük problemi sanırım Tom!!!!! Oyun disiplininden uzak  bireysel futbol anlayışı; takımın kollektif oyun anlayışına büyük zarar veriyor. Uzun zaman sonra, oyuna yaptığı müdahaleler meyve verecekken kaçırılan penaltı yine Tom'un ayağından olunca, Hüseyin Hoca'nın şansızlığı ikiye katlandı. Zira ikinci yarı Tom'un yaptığı top kayıplarını sayamaz olduk ve penaltı atışının başına geçtiği anda kaçıracağını bütün herkes hissetti. Keşke başkasına attırsaydı düşüncesi beyinleri kemirdi ancak, başka oyuncunun da penaltıyı kaçırma ihtimali daha büyük problemlerin kıvılcımı olacaktı.

     Savunmada; Sezgin-Mehmet Yiğit rotasyonu ve sol ön bölgede verimli oyuncu tercihi hali hazırdaki sıkıntılarımıza çare olacaktır. Giresun maçında da Tatos'un bireysel performansı maçın sonucuna direk etki edecektir diye düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları