E.Eren KURNAZ

SAHİPSİZ FUTBOLCULAR

E.Eren KURNAZ

     Ligin 5. haftasında deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği'ne 3-1 yenilen Elazığspor, bu haftayı da puansız kapattı. Maçın mutlak favorisi olan rakibine karşı iyi bir mücadele örneği gösteren takımımız, yakaladığı fırsatları tecrübeli oyuncuları ile değerlendiremeyince sahadan boynu bükük ayrıldı.

     Maça; kalede Soner, savunmada Adem-Orhan-M. Yiğit- Emre, orta sahada Kadir Bekmezci-Elmar- Kadir Taşoğlu- Serkan-Ahmet Aras, ileride de Tatos ile başlayan Elazığspor, ilk 45 dakikada, deplasman takımı hüviyetinde iyi kapanarak, ayağa pas yaparak, alanları kapatarak çok iyi bir performans gösterdi. Kalesinde pozisyon vermeden ama rakip kalede de pozisyon bulamadan istediğini alan bir görüntü çizen takımdı. Orhan Şam'ı stoper, Kadir Bekmezci'yi de tek ön libero pozisyonlarında oynatarak bu oyunculardan daha iyi verim alan Orhan Kaynak Hoca, Kadir Taşoğlu ve Elmar'ı Kadir Bekmezci'nin önünde oynatarak takıma dinamizm, Tatos'u en uçta oynatarak da, hem az pozisyon verme hem de daha dayanıklı bir takım yaratma anlamında doğru işler yapıyor. Eksik kadrosuna rağmen saha içi taktik değişiklikleri ile netice alan oyuncu değişiklikleri yapan Orhan Hoca, 5 hafta da 1 puan alsa da nazarımda başarılı bir görüntü çizmiştir. Tecrübeli oyuncularından (Ahmet Aras, Tatos, Serkan Kurtuluş) verim alamayan, disipline edemeyen , takım oyununa ayak uydurtamayan eksiklerini de belirtmek gerekiyor. Sonuçta; ciddi sorunları olan, sahipsizlik ve çözümsüzlükleri ile karma karışık olan bir takımda bazı detayları elekten geçirmek ve ona göre yorum yapmak daha adetli olacaktır.

     İkinci 45 dakika da gol yemediği yer dakika avantaja dönüşecekken, yüzde yüzlük iki gol fırsatını değerlendiremediği  pozisyonların ardından, hücuma çıkarken kaptırılan basit bir top ile klasik Nobre golüne engel olamadı.  Skor avantajını kaybedince de oyundan koptu. Ahmet Aras ve Tatos'un iki basit hareketi maçı bize getirecekken, skor 3-0 a geldi. Hak etmediği bir mağlubiyet alan takımımız, oyuncularımızın mücadelesi ve onurlu duruşları ile ilerisi için umut verdi diyebiliriz.

     Herkesin sahipsiz Elazığspor, söylemine artık sahipsiz futbolcular sözünü de eklemek yerinde olacaktır.Bu kadar kötü şartlar altında olmalarına rağmen mücadelelerinden, özverilerinden taviz vermeyen oyuncularımızı bel altı eleştirmek, hakarete varan sözlerle al aşağı etmek hiç doğru değil. Sezon sununa kadar bu oyuncular ile oynayacağımızı unutmamak gerek. Zira iki oyuncu kaybetmek havlu atmak anlamına gelecektir. Kadro kalitesi olarak kendisine denk olmayan takımlarla oynanan maçlarda puan alamamak çok normal. Önemli olan bize rakip olacak kalitedeki takımlara karşı alınacak yada kaybedilecek puanlardır. Bu maçlardaki görüntü en adaletli resim olacaktır.

 

Yazarın Diğer Yazıları