E.Eren KURNAZ

PLAY-OFF AŞKINA

E.Eren KURNAZ

     Hafta sonu ligin zayıf ekiplerinde Manisaspor'u konuk eden Tetiş Yapı Elazığspor, rakibini farklı yenerek play off iddiasını sürdürdü. Bolu Spor maçını düşünerek sakat ve riskli oyuncularını dinlendiren Hüseyin Hoca; Murat Akça-Elmar ve Alparslan gibi as oyunculara şans vermedi.

     Zorluk derecesi düşük olan ve rahat kazanılan Manisaspor maçında Muhammet ve Sezgin'in performansları üst düzeydeydi. Forma savaşı içinde olan bu iki oyuncunun diğer arkadaşlarında daha ön plana çıkmaları hem düşündürücü hem de gelecek hafta için tercih noktasında zorlaştırıcı oldu. Farklı ve rahat kazanılan bir maçtan sonra eleştiri yapmak çok doğru olmasa da yapılan oyuncu değişiklikleri ve oyun taktiğinde farklı varyasyonların denenmemesi açısından iyi bir fırsatın kaçırıldığını söyleyebilirim. Çok gerekli değilken sağ bek ve sol bekin oyuncu değişikliklerinde kullanılması, oyun planı hazırlama ve uygulama fırsatı yakalanmış bir maçta heba edilmiş değişiklikler  yorumumuza sebep olmuştur. Hora'nın maç boyunca etkisiz ve faydasız görüntüsünü fırsat bilip farklı hücum planları ve oyuncu denemelerini yapmak hocamızın aklına gelmedi sanırım. Ayrıca takımdaki genç ve forma şansı bulamamış oyuncularımızın kendilerini gösterebilecekleri bir maçta tercih edilmemesini de ciddi bir eksiklik olarak görüyorum. Son yarım saatte Ali Fırat ve Enes gibi genç oyuncularını görmek istemeyen Hüseyin Hoca'nın bu tercihlerini eleştirmek hakkımız olsa gerek.

     Son 5 haftaya girerken hayati önem taşıyan Bolu Spor maçı, alınacak skora göre hedefimizi belirleyecektir. Kazanılması halinde yeni bir hava ile play off hedefimize ulaşacağımız, kaybedilmesi halinde de hedeften tamamen kopacağımızı belirtmek isterim. Beraberlik halinde ise avantajlı olan fikstürümüz sayesinde rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyerek geri kalan maçlarımızı kazanmayı hedefleyeceğiz. Bu bilinçle son bir ayı değerlendirdiğimizde takımımıza maddi manevi maksimum destek sağlamak  Elazığ şehrine düşen görev, maçlarını maksimum istek ve arzu ile oynayıp kazanmak ta oyuncularımıza ve teknik heyetimize düşen görevlerdir.

     Ligden düşen Gaziantep ve Manisaspor'un halini gören Elazığlı sporseverlerin, bu durumu kendi takımları için empati kurarak değerlendirdiklerinde yönetimimizin ne kadar büyük işler başardığını daha net göreceklerdir. Bu yolda Elazığspor yönetimine destek olan başta sayın Valimiz ve Belediye Başkan'ımıza, maddi manevi destek veren iş adamlarımıza, taraftarlarımıza, yerel basınımıza eski bir Elazığspor'lu futbolcu olarak teşekkürlerimi iletiyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları