E.Eren KURNAZ

KIRIK DÖKÜK

E.Eren KURNAZ

     Uzun yıllardır sancılı lig başlangıcı yapan Elazığspor yine kırık dökük bir sezon başı ve sorun yumağı ile küme düştüğü 2. lige merhaba dedi.Transfer yasağı, borçlar, kadro darlığı, teknik heyet vs. büyük sıkıntılarla lige başlayan takımımızı 4 maçta 6 puan toplayarak vasat bir görüntü çizdi.

     Sezonun ilk maçlarını ölçü almadığımızı varsayarak alına Bayburt Ö.İ. Spor yenilgisi, ileriki haftalar için toparlanma açısından faydalı oldu diyebiliriz. İlk iç saha maçında Sakaryaspor'u yenerek 3 puan alan takımımız oynadığı son iki maç için direnç kazanarak ligin vasat üstü takımı olduğunu bizlere gösterdi. Tuzlaspor maçında lig liderine karşı dirençli ve istekli bir görüntü çizen Elazığspor; kamp sürecini iyi geçirmiş, tecrübeli ve genç oyuncuların iyi harmanlandığı bir ekip olduğu izlenimini verdi. Kadro derinliğinin az oluşu ciddi bir handikap iken, sahip olduğu tecrübeli ve kariyerli oyuncu sayısı bakımından ligin en prestijli takımı olarak dikkat çekiyor.

     Bütün maçlarına zorunluluk dışında aynı kadro ile başlayan Elazığspor, iskelet kadrosunu kurmuş, birbirini iyi tanıyan oyuncular topluluğu ile yeni kurulan takımlara göre avantajlı, yedek kulübesinde genç ve deneyimsiz oyuncular ile alternatifsiz bir kadro görüntüsü ile de dezavantajlı olduğu çok açık görülüyor. Savunmada; Murathan- Yiğitcan-Onur-Ahmet Solaker ile birbirine uyumlu genç- deneyimli karışımı iyi bir savunma hattı oluşturulduğu kanısındayım. Yiğitcan'ın geçen seneye oranla daha hazır ve güçlü duruşu, tecrübesi ile arkadaşlarına liderlik yapışı gözlerden kaçmıyor. Murathan ve Onur'un dinamik, dayanıklı oyun yapıları şimdilik takıma fayda sağlıyor. Orta alanda Kadir Bekmezci- Kadir Taşoğlu- Murat Ceylan- Cengizhan ve Serdar beşlisi ile takımı yürütmeye çalışan Sefer Hoca; bu beşliyi daha etkin kullanırsa orta sıraların üstünü zorlarız diye düşünüyorum. Zira Cengizhan'ın skora etkisinin henüz zayıf oluşu, Serdar'ın daha çok savunmaya yardım eden bir oyun anlayışı içinde oluşu ve Murat Ceylan-Kadir Taşoğlu- Kadir Bekmezci üçlüsünü birbirine yakın oyuncu tarzlarının oluşu gördüğümüz sıkıntılar olarak göze batıyor. Cengizhan'ın bireysel özelliklerini daha fazla ön plana çıkarması, takımın yaratıcı oyuncu azlığında olukça önemli bir detay haline geliyor. Paralel olarak Cengizhan'ın bireysel gayretleri Serdar Özbayraktar'ın performansını ve skora katkısını pozitif etkileyeceğini düşünüyorum. Orta alanda her iki Kadir'in fizik olarak diri görünmeleri ve oynanan son 3-4 maçta da göze batmaları takımımız için önemliydi. Murat Ceylan'ın forvet arkası gibi oynaması onun için sıkıntılı görünse de bu ligde altından kalkabileceği bir mevki olarak görülüyor ancak ileriki haftalarda gerçek bölgesi ön liberoya kaydırılırsa performansının artacağını düşünüyorum. Selim Enes ve Muhammet'in sonradan oyuna dahil olup pozitif katkıları genç oyuncularımızın motivesi bakımından çok olumlu görülüyor. Bu kadar sorun içerisinde alınan 6 puanı ilk 4 hafta için başarı saymak yanlış olmaz. Forvette tek başına Ömer'i kullanan Sefer hoca; meyvelerini ileriki haftalarda alacak diye düşünüyorum. Zira uzun bir süre sakatlığından dolayı oynamayan bir oyuncu olan Ömer, form grafiğini yükseltmek için zamana ihtiyacı olduğunu dışarıdan bakanlara net hissettiriyor. Bu hafta lig liderini kalecisinin üstün performansıyla yenen takımımız, kırık dökük hali ile Kırşehirspor'un iç saha serisini bozarak ses getirdi. Kaleci Ahmet Doğan'ın güven veren performansı bu seneki en önemli şansımız olarak görünüyor.

     Sahada kazandığı 3 puanı saha dışı eksiklere feda eden ve -3 puan silme cezası almasına rağmen, sahip çıkılan bir takım olduğunda bu ligde ilk beşe oynayabilecek bir görüntü çizen takımımıza sahip çıkmak çok önemlidir. Aksi takdirde geçen seneki senaryoyu izleyeceğimiz kesindir. Maddi sorunlar ve alternatifsizlik en önemli eksiklerimiz, bu çok açık ancak birlik beraberlik ve gençlerimizin takıma uyum sağlamaları noktasındaki özverileri bu eksikleri giderebilecek ölçüde olabilir.

Yazarın Diğer Yazıları