E.Eren KURNAZ

KAZANMANIN NİMETLERİ

E.Eren KURNAZ

 

Krize ramak kala çok hayati bir maçtan 3 puan kazanarak nefes alan Elazığspor, rakiplerinin çoğunun puan kaybettiği bu haftada play-off potasına tutundu. Eskişehirspor'un sayısız gol pozisyonundan yararlanamadığı müsabakada skoru bulan golü atan takımımız kazanmayı başarsa da ilerisi için umut vermedi.

Her iki takımda içinde bulundukları sorunların etkisi ile maça konsantre olamadan mücadele edince; çok sayıda pas hatası, net pozisyonları cömertçe harcama ve yeterince mücadele edememe gibi etkenler ile keyifsiz bir maç izlememize yol açtılar. Elmar'ın mücadelesi ile ön plana çıktığı maçta, Alparslan ve Diarra'nın vasat üstü performansları galibiyete yeterli geldi. Tabi ki kaleci Soner'in uzun zamandan sonra maç kazandıran formunu da unutmamak lazım. Eksilerimizin artılarımızdan daha fazla olduğu bu hayati maçta 3 puan almak her anlamda çok önemli olsa da, eksiklerimizin farkında olmak buna göre önlem almak faydamıza olacaktır. Kadir, Sezgin, Adem gibi oyuncularımızın aşırı pasa hatası yaptığı, özgüveni olamayan oyuncular gibi panik ve stresle saç baş yoldurttuğu, Mehmet Yiğit'in en ihtiyaç duyulan zamanda yine arkadaşlarını yalnız bıraktığı, Tom ve Merthan'ın formsuz oyunlarının tavan yaptığı maçta, kadro kalitesi bizden çok daha iyi olan Eskişehir Spor gibi bir takımdan 3 puan almak son derece önemliydi. Eskişehirspor'lu hücum oyuncularının kaçırdığı goller ile ikramda bulundukları 3 puan, bir çok sorunu da perdelemiş göründü. Skor aleyhimize bitmiş olsaydı çok daha farklı senaryolar gelişebilirdi. Zira kazanmayı hak eden bir oyun oynamadığımız gibi, son dakika penaltısı ile 2 puanı da bırakabilirdik. Maçın genelinde çok kötü bir performans sergileyen maçın hakemi, Ali Fırat'ın penaltı pozisyonunu göremeyerek kendi adaletine yenik düştü. Bütün takdir haklarını Eskişehir Spor'dan yana kullanan, kartlarını cömertçe Elazığspor'a karşı kullanan maçın hakemi saha da en çok eleştirilen isimdi.

Hem içerde hem deplasmanda rakibine baskı kuramayan, kolay pozisyon veren ve zor pozisyona giren bir takım görüntüsü veren Elazığ Spor, yapacağı takviyeler ile düzelecek diye umuyoruz. Çok acil direk oynayabilecek isimler transfer etmesi gereken takımımız, bu görüntüsü ile hedefine ulaşamayacağını herkese göstermiştir. İyi bir stoper ve etkili bir sol kanat oyuncusu ile ivedi problemlerini çözebileceğine inandığımız takımımızda bu 3 puanın anlık nefes almamıza yettiğini görüyoruz.

İlerleyen haftalarda daha zorlu maçların bizi beklediği bu periyotta, problemlerden arınmış bir Elazığspor görmek, sahada bütün varlığı ile mücadele eden bir Elazığspor görmek alınacak puanlardan daha önemli diye düşünüyorum. Kötü futbola rağmen alınan 3 puan sonrasında oyuncularını bağrına basan taraftarlarımıza iyi futbol, istekli oyun izlettirmek bu oyuncuların en önemli görevidir.

Yazarın Diğer Yazıları