E.Eren KURNAZ

KAÇAN BALIK YA DA PİYANGO TERCİH SİZİN BEYLER

E.Eren KURNAZ

     Uzun maratonda finişe 6 maç, bir buçuk ay zaman kaldı ve 41 puan ile 8. sıradayız. Playoff potasına en yakın rakip 44 puan ile Bolu Spor. Çok değil 3 maç geriye gittiğimizde kaçan balığını büyüklüğü ve önemi net ortaya çıkıyor. Bütün sezonun emeklerinin heba edildiği Samsun Spor maçı, sezonun dönüm maçı olarak hafızalardan silinmeyecek. Zira kazanılmış olan bir Samsun maçı sonrasında içerdeki Gazi Şehir maçının final havasında geçecek olması, ayrıca 1 Puanın bile büyük kazanç olacağı algısı ile maçın gidişatını belirleyeceğimiz öngörüsüne, küme düşmüş iki takım olan Gaziantep ve Manisaspor'dan gelecek 6 puanı eklediğimizde ortaya çıkan tabloyu herkesin masasına sunuyorum.

     Bu matematiği yapamayan, 1 ay sonrasını öngöremeyen yetkililere ve oyuncu grubuna söyleyecek söz bulamıyorum. Para, pul gibi söylemlerin arkasına saklanıp koca şehrin duygularıyla oynamak hiç yakışmıyor. Yılların deneyimi teknik direktörümüzün bu problemin çözümünde etkisiz ve vasıfsız kalmasını da mantığıma sığdıramıyorum. Maddi problemleri fırsat bilip takımdaki birlik beraberlik güdüsünü açığa çıkarmak yılların deneyimli hocasına zor olmasa gerek. En kolay yol olan, başarısızlığı maddi problemlere bağlayıp teknik hatalardan arınma taktiğini yemediğimizi söylemek isterim.

     Samsun ve Gazişehir maçlarındaki oyun taktiği ve oyuncu değişiklikleri ile kaçan 6 puandan sorumlu kişi sayın Kalpar'dır. Küme düşmüş ve kaos içindeki Gaziantepspor müsabakasında da, hakem ve şans faktörünün yanımızda olduğu gerçeğini es geçmiyorum. Ligin ikinci yarısındaki yükselişin, Samsun Spor maçı ile ani bir şekilde durduğu ve çöküşe geçtiği net ortadadır. Fikstür avantajımızın bize sunduklarını altın tepsi ile rakiplerimize vermemek için kalan 6 maçta yapılması gerekenleri söylemeye bile gerek duymuyorum.

     Kadro kalitesi playoffa katılmaya yeterli olan takımımızda, kalan maçların zorluk derecesi kıyasına baktığımızda ivmenin bizden yana olduğunu görebiliyoruz. Deplasmandaki Bolu Spor maçının kaybedilmemesi şartı ile son haftaya kadar playoff iddiamızı sürdürebiliriz. Sadece maçlarını kazanmaya odaklanan bir Elazığ Spor'da , bu oyuncu grubu ile playoffa katılmak zor değil. Başarıya taraftarı kadar inanan, inanacak olan bu oyuncu grubuna bu ligde rakip olabilecek takım göremiyorum. Ligin zirvesinde yer alan takımlara diz çöktüren, daha üstün bir oyun ile ders veren bu oyuncu grubu, para pul işini de artık bir kenara bırakmalı ve kalan son maçlarda gelecek sezonun hesaplarını yapmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları