E.Eren KURNAZ

HOŞGELDİN ELAZIĞSPOR

E.Eren KURNAZ

     Ligin flaş takımlarından Ankaragücü'ne konuk olan Elazığspor, rakibi ile 0-0 berabere kalarak bu zorlu deplasmandan bir puan ile döndü. Sezonun en heyecanlı ve tempolu maçını oynayan takımımız, rakibini sahadan adeta sildi. 90 dakika sonunda beraberliğe üzülen 2 puan bırakan takım Elazığspor'du.

     Takımımız maça; kalede Soner, savunmada Serkan-Murat Akça-Sezgin-Emre, orta alanda, Kadir-Elmar-Tom-Hora-Tatos, forvette Diarra 11'i ile başladı. Maçın tamamında rakibine baskı uygulayarak, bütün alanları kapatarak, 11 oyuncu ile topun arkasına geçerek, kazandığı toplarla oyun kurup organize olarak futbol oynayan Elazığ Spor, Hüseyin Hoca ile ilk defa farklı bir görüntü çizdi. Haftalardır bir oyun planı olmayan, ne yaptığını bilmeyen bir takım görüntüsü veriyor diye eleştirdiğimiz Elazığ Spor, adeta sihirli bir değnek değmiş gibi müthiş bir maç oynadı. yapılan transferlerin etkisi ile forma rekabetinin getirmiş olduğu istek ve arzu, tribünleri dolduran coşkulu taraftarların oluşturduğu atmosfer ve maddi problemlerin büyük bölümünün çözülmüş olması gibi etkenlerden olacak ki hepimizi şaşırtan bu performans yeniden ümitlenmemize sebep oldu.

     Savunmada; Serkan'ın diri ve istekli performansının yanında, Murat Akça ve Sezgin'in uyumu, Emre'nin fizik kalitesini artırarak ileri geri faydalı futbolu göze çarpan önemli noktalardı. Murat Akça'nın hava toplarındaki bariz üstünlüğü, çabukluğu ve topu kullanmadaki yeteneği ne kadar doğru bir transfer olduğunu herkese gösterdi. Mehmet Yiğit ile çok iyi bir ikili olacaklarını net görüyoruz. Orta alanda basmadık yer bırakmayan ve topu kullanmadaki eksiklerini minimuma indiren Elmar; sahanın yıldızıydı. Kadir'in süpürücü ve statik oyun anlayışı ile başarılı bir performans sergilemesi, Tom-Tatos ve Hora'nın takım arkadaşlarına yardım ederek komple takım halinde yaptıkları savunma Ankaragücü'nü çok zor durumlara düşürdü. Kadir'in zaman zaman yaptığı pas hataları dışında, takımdan mükemmele yakın bir orta saha performansı izlemek özlediğimiz bir tabloydu. Orta saha oyuncularının topu kullanma ve pas yapmadaki özgüvenleri sezon başından beri beni etkileyen en önemli pozitif farklılıktı. Hücumda, Diarra'nın vasat kaması tek eksiğimiz gibi görünse de Hora'nın tempolu oyun yapısı ve Tatos'un ilerleyen haftalarda form grafiğinin yükselecek olması bu sıkıntıyı da çözecek diye düşünüyorum.

     Oyuncu değişikliklerinde Tom-Halil İbrahim değişikliği dışında doğru hamleler yapan Hüseyin Hoca, galibiyet için risk alsa golü bulabilirdik. Sakatlanan Serkan'ın yerine Orhan Şam'ı, vasat olan Diarra'nın yerine Mertan'ı oyuna sokan Hüseyin Hoca, 70'den sonra oyundan düşen Tatos'u çıkarmamakla tek hatasını yaptı. Tom-Halil-Mertan ve Hora ile yorulan rakip savunma içerisinde golü bulmak daha kolay olacaktı.

     Son iki maçta eleştirdiğim fizik kondisyon eksikliği bu maçta beni mahcup etti. Sahadaki bütün oyuncuların maç boyunca yüksek tempoda istekli arzulu futbolları izleyen herkesi mest etti. Adeta küllerinden yeniden doğan bir takım görüntüsü veren Elazığspor, bu oyun anlayışı ile her maçın favorisi olacağını herkese göstermiş oldu. Umarım bu performans tek maça özgü olmaz ve özlediğimiz o takım tekrar geri dönmüş olur.

     Oynanan bu futbol seyirciyi tribünlere çekebilecek kalitedeydi. Denizli maçında yeni transferleri ile seyircisinin önüne çıkacak takımımıza destek verme anlamında bütün taraftarlarımızın maça gelmesi son derece önemlidir.

Yazarın Diğer Yazıları