E.Eren KURNAZ

FİNAL MAÇLARI BAŞLIYOR

E.Eren KURNAZ

     Son yedi maçını kaybeden Elazığ Spor, sonunda kötü gidişata dur demeyi bildi ve Ankara'da oynanan maçta Altınordu'nu 2-1 yenerek hedefine tutundu. Takımını ve oyuncularını tam olarak tanımayan Serhat Hoca, sonunda iskelet kadroyu oluşturma da ve en doğru isimleri en doğru zamanda oynatarak sonuca gitmeyi başardı. Kalede Ahmet Sabri, savunmada Murathan-İdris-Yiğitcan-Cengizhan, orta alanda Kadir Taşoğlu-Kadir Bekmezci-Abdulkadir-Camara, forvette de Diarra ile başlayan Serhat Hoca, eksik ve cezalı oyuncularının yokluğunda en doğru diziliş ve kadro tercihi ile maçı almayı bildi. Tercih ve dizilişten öte takım ruhunda hissedilir şekilde arzu ve istek gözlerden kaçmadı.

     Maçın başından sonuna kadar istekli görünen, pres yapan, organize atak geliştirmede ve son paslarda sıkıntı yaşasa da, maçtan kopmayan kazanacaklarına inanan bir performans ile maçı tamamlayan oyuncularımız, gelecek için umut verdi. Gol pozisyonu bulmakta ciddi sorunları olan takımımızda, Diaara ve Serdar Özbayraktar gibi oyunculardan kalan son 6 haftada maksimum verim almak, Serhat Hoca'nın üstünde durması gereken bir husus. Savunmada Yiğitcan'ın skora etki eden hataları, kalede  güven vermeyen Ahmet Sabri zayıf noktalarımız olarak göze batıyor. Cengizhan, Mustafa, Kadir Bekmezci, Kadir Taşoğlu,Diarra gibi form grafiği yükselen oyuncularımıza diğer arkadaşları uyum sağlayabilirse her maça ortak olabilecek bir takım haline gelebiliriz.

     Final niteliğindeki 6 maçı kazanmak hedefi ile minumum kayıp yaparak ligde kalmayı başarabiliriz. Oyuncularımızın başarması gereken bu hedef kendileri için de maddi ve manevi açıdan çok kazançlı olacaktır. Yönetimin ve şehrin bakış açısı net ortada iken oyuncularımızın istek ve arzularının yüksek olması kalan maçları kazanma adına en önemli etkendir. Sahadaki mücadele, kazanmaya inanma ve koyulan hedefi başarabilme arzusu şuan anahtar duygudur.

Yazarın Diğer Yazıları