E.Eren KURNAZ

ELAZIĞSPOR'DA SEZON DEĞERLENDİRMESİ

E.Eren KURNAZ

    Futbolda 2017-2018 Spor Toto 1. Lig sezonu bu hafta oynanacak maçlar ile sona erecek. Tetiş Yapı Elazığspor; sezona umutlu girip, sancılı gelişmelerden sonra kimlerine göre başarısız, kimilerine göre başarılı sonuç alarak ligi tamamladı. Giriş gelişme ve sonuç değerlendirmemizde; gördüğümüz tablo için tek kelime ile sezon başı hedefleri konulurken hata yapıldı yorumunu yapabilirim. Zira, bu uzun maratonun gelişme kısmında sancılı süreçler yaşanacağı aşikar iken, sonuç kısmını düşünmeden girişte hedefi şampiyonluk olarak açıklamak ciddi bir hataydı.

     Sezonu değerlendirdiğimizde yönetimsel olarak, kriz anlarında alınan acil ve yanlış kararların takımı etkilediğini görüyoruz. Mehmet Altıparmak ile sezona başlayıp, 10 haftada 15 puan toplayarak ilk iki ve playoff için iddialı bir konumda iken teknik direktör değiştirmek, sebep ne olursa olsun hataydı. Ayrıca teknik direktörün gönderiliş şekli ve karşılıklı yapılan açıklamaların çok yanlış olduğunu daha öncede belirtmiştik. Bir diğer hata ise Hüseyin Kalpar ile anlaşmak ve Bolu Spor maçından önce meydana gelen olağanüstü gelişmelere doğru tavır koyamamaktı. Bunlar dışında genele ve mali gerçeklerin oluşturduğu tabloya göre yönetimi sportif ve mali anlamda başarılı bulduğumu da söylemek isterim.

     Oyuncu grubunu değerlendirdiğimizde, ligin ilk yarısında; Elmar, Erman, Mehmet Yiğit,Tom kısmen de Alparslan ve kaleci Soner  faydalı olan isimlerdi. Ligin ikinci yarısında; Elmar, Murat Akça,Alparslan, Muhammed İldiz,Diarra, kısmen de Tatos faydalı olan oyunculardı. Onur, Ahmet Aras, Maranhao, Hora, Kadir, Serkan Kurtuluş, Sarpong gibi isimlerde hayal kırıklığı yaratan oyunculardı. Uzun maratonda Elmar ve Alparslan'ın diğer arkadaşlarına oranla  fark yarattığını söyleyebiliriz.

     Kişisel fikrimin yönetimin mali ve sportif anlamda daha da güçlenerek devam etmesidir. Devam kararından sonra iskelet kadroyu koruyup, gerçek mali yapıya göre transfer yapıp hedef koymak daha doğru olacaktır. Mehmet Yiğit, Ahmet Sabri, Tatos, Muhammet İldiz, Elmar, Alparslan, Merthan, Diarra, bonservisi alınabilirse Canberk ve Murat Akça kalması gereken oyuncular olmalıdır. Mali tablonun durumuna göre şartlar uygun ise; Serkan Kurtuluş, Emre, Ali Fırat gibi oyuncuların elde tutulması da takımın menfaatine olabilir.

Yazarın Diğer Yazıları