E.Eren KURNAZ

DEĞİŞEN BİR ŞEY VAR MI?

E.Eren KURNAZ

Uşakspor maçına yeni teknik direktörü ile çıkan Elazığspor, denk iki takımın mücadelesinde sahadan bir puan alarak ayrıldı. Yeni hoca ile az da olsa kıpırdayan, mücadele gücünü bir tık yukarı taşıyan takımımız bulduğu fırsatları değerlendiremediği gibi kalesinde de ciddi tehlikeler atlattı. 0-0’lık skora aldanmamak lazım, zira çok gollü geçebilecek karşılaşma her iki kalecinin üstün performansı sayesinde golsüz bitti.

Kadro darlığının olduğu takımızda Sefer Hoca'nın oynattığı on bire yakın bir kadro ile maça başlayan Elazığspor'da değişen ne vardı diye baktığımızda; saha kenarında büyük bir heyecan, genç oyuncuların hata yapma ihtimaline karşı onları sahada uyanık tutan bir hoca, kazanamasa da kaybetmemeye çalışan bir takım görebildik diyebiliriz. Ciddi eksileri olan Elazığ Spor'da bu eksiklikleri minimuma indirebilecek yeterlilikte bir teknik heyet olduğunu söyleyebiliriz. Sağ bekte fizik gücü yüksek, tempolu, bu ligde rahat oynayabilecek bir oyuncu olan Murathan; savunmadaki kontrolsüz ve acemice müdahaleleri bertaraf edilebilecek bir görüntü çizebilir. Yiğitcan ve Onur alternatifsiz olduklarından dolayı daha sakin ve kartsız bitirdikleri her maçta takıma fayda verebilecek bir görüntü çizebilirler. Sol bekte Ahmet Burak'ın yokluğunda oynayan genç Hebat, dinamik ve çabuk bir oyuncu olabilir ancak, durduğu alanda aldığı pozisyon ve tıpkı Murathan gibi kontrolsüz savunma anlayışında ciddi sıkıntılar yaşayan bir oyuncu. Birebir savunma anlayışında ve dörtlü savunma zincirinde alacağı pozisyon konularında ciddi bir eğitime ihtiyaç duyduğu aşikar. Orta sahada daha tecrübeli oyunculara sahip gibi görünen takımızda bu alanda da ciddi sıkıntılar var. Hücumdan ve savunmadan dönen topları alma noktasında fazlasıyla yetersiz kalan oyuncularımızın bu konuda özel çalıştırılması ve uyarılması elzem görünüyor. Sezon başından beri en zayıf bölgelerimiz olarak görünen hücumun her iki kanadı, Levent Hoca'nın en zor görevi. Cengizhan'ı bu bölgelerde değişken olarak kullanacağı sinyallerini alsak da, performans olarak çok geride olan Cengizhan, Levent Hoca'nın imdadına yetişebilir. Bir diğer oyuncumuz Sefa, aldığı formayı kaptırmamak adına daha çok çalışmalı ve sürekli sahada olan bir oyuncu olmalı. Yetenekli, sol ayağına hakim, soğukkanlı bir oyuncu olan Sefa, daha da çok çalışarak iyi yerlere gelebilecek bir oyuncu. Bir diğer yetenekli genç oyuncumuz Selim Enes, tıpkı Sefa gibi gelecek vaat eden iyi bir oyuncu ama fizik olarak çok yetersiz. Genç oyuncularımızın, Kadir ve Onur dışında fizik olarak yetersiz görünmeleri kabul edilecek bir durum değil. Hücumda yaşının da verdiği güçsüzlüğü net olarak görünen Serdar Özbayraktar'ın iyi niyetli çabası maalesef yeterli görünmüyor. Ömer Yıldız'ın bir an önce toparlanıp Serdar ile birlikte takımın skor yükünü taşımaları oldukça önem arz ediyor. Saydığımız bu eksiklikleri çözebilecek, minimuma indirebilecek bir teknik direktör olan Levent Eriş, hızlı bir şekilde takıma el atmalı ve bu oyuncuların form grafiklerini yukarı taşımalıdır. Zira Levent Hoca'nın başarısız olması takımızı çok ciddi krize sokabilir. Levent Hoca'dan sonra gelebilecek hoca profiline baktığımızda bu fikrin önemi daha iyi anlaşılır olacaktır.

Transfer tahtasının açılamama ihtimaline karşı bu saydığımız eksikliklerin giderilmesi takımımızı orta sıralara taşıyacak argümanlar. Savunmada ve hücum bölgesindeki alternatifsizlik tahtanın açılması durumunda güçlendirmemiz gereken bölgeler olarak karşımızda duruyor.

 

Yazarın Diğer Yazıları